galija

Za vikend slavljenički koncerti grupe “Galija”

 

Niška grupa “Galija” tokom vikenda održaće dva slavljenička koncerta u velikoj sali Sava centra povodom 35 godina postojanja.  Osnivač i vođa grupe Nenad Milosavljević je svojevremeno Tanjugu objasnio da su koncerte zamislili kao “slavlje muzike”, bez spektakla i velike pozorišne predstave, a na repertoaru će biti balade u novim aranžmanima.

Prvi koncert, prema rečima Milosavljevića, biće posvećen prijateljima grupe, sa mnogobrojnim gostima, te neće biti prodaje ulaznica, već po sistemu pozivnica.

Povezana vest:  North Coast Vibes predstavlja album prvenac "The Lion From Planet Rotar"

-Doći će prijatelji sa kojima sam vojevao svih 35 godina, mnogi su iz drugih bendova, neki su iz ‘Galijinih’ ranijih dana, kao što je Žan Žak Roskam, a biće tu i ljudi iz glumačkog sveta. Pokušaćemo da napravimo neki presek svega što je ‘Galija’ radila, jer je ona bila mnogo više od rok grupe – objasnio je Neša Galija.

Povezana vest:  TRI DIVE – TRI NAJLEPŠE KOMPILACIJE LJUBAVNIH PESAMA

U nedelju biće veče samo muzike, a Milosavljević je najavio da će biti i gostiju, ali manje, dok će na repertoaru biti i “čudnih melodija“ – pesama iz filmova koje je uklapao u muziku “Galije“.

“Galija” će nastupiti u postavi: pevač i akustična gitara Nenad Milosavljević, pevač Predrag Milosavljević-Peca, bubnjar Boban Pavlović-Čarlton, gitaristi Dragutin Jakovljević-Guta i Miloš Krstić-Krle, basista Siniša Pavlović-Stenli i klavijaturisti Ivan Ilić-Ilke i Goran Antović.

Na sceni sa bendom biće, kako je najavila koncertna agencija „Long plej“, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“. Posle nekoliko godina kantautorskog staža, pevajući uz akustičnu gitaru i usnu harmoniku, Nenad Milosavljević je okupio rok grupu za potrebe pozorišne predstave “Treća polovina” amaterske pozorišne družine iz Niša.

Povezana vest:  KULTNI ZAGREBAČKI ART ROCK BEND – BOA – U MIKSER HOUSEU 30. MAJA

Dogovor o osnivanju grupe pao je u kafani “Galija” poznatom okupljalištu gradskih umetnika i boema, a prva proba je održana 4. januara 1976. godine u Domu kulture Niš.