dak_plakat_dob_11.11.11Disciplin A Kitschme 11. novemara u Domu omladine Beograda

Večiti beogradski disco-jungle-punk buntovnici Disciplin A Kitschme predstavljaju u Velikoj sali Doma omladine Beograda svoj novi album „Uf“ u petak 11. novembra 2011 sa početkom u 21h. Karte su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 1100 dinara. Na dan koncerta cena karte će biti 1300 dinara!

Nastali 1981, po raspadu Šarla Akrobate, najradikalnijeg sastava jugoslavenske new wave scene, Disciplin A Kitschme (Disciplina kičme) i njen idejni tvorac, kompozitor, bas gitarista i pevač Koja su svojim neuobičajenim i bučnim hitovima uvek predstavljali trn u oku muzičkom establišmentu, kako tadašnje jugoslovenske, tako i sadašnje regionalne scene.

Izrazito nekonvencionalnim zvukom svedenog lineup-a koji se sastojao od jedne bas-gitare i jednog kompleta bubnjeva, te Kojinim kratkim, minimalističkim tekstualnim strelicama umotanim u hit-format i odapetim direktno u mozak, kao i telo slušaoca, Disciplina je izazivala potpuno oprečne komentare i reakcije, od frenetičnog  divljenja do kompletnog nerazumevanja i mržnje.
U svom srednjoj fazi, u drugoj polovini osamdesetih, grupa je bila obogaćena brass sekcijom, (upravo će se saksofonista Jurij Novoselić Kuzma, koji je svirao klavijature na aktualnom albumu „Uf!“ pojaviti na koncertu u Domu omladine), a po raspadu Jugoslavije, Koja je devedesetih, nastanivši se u Londonu i shvativši da novonastala techno, jungle i rave muzika najviše liči na ono čime se Disciplina na početku svoje karijere bavila, uspešno nastavio razvojni put Discipline u saradnji sa britanskim muzičarima.
Po povratku iz UK, Koja je napravio sjajnu postavu koja će nastupiti i 11.11 u DOB-u, sa bubnjarem Bucom i pratećom pevačicom Manjom, (uz već pomenutog Kuzmu, kao gosta na klavijaturama), objavivši 2007 album “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?“, a početkom leta 2011 i najnoviji album „Uf!“, prvobitno kao specijalni 32-min free download na Exit Music etiketi, (na čijem festivalu je album prvi put promovisan), a kasnije i kao 59-minutno CD izdanje za PGP RTS (teritorija Srbije) i Crorec (za teritorije Hrvatske i Slovenije). Album je dobio širom ex-yu izuzetno pohvalne recenzije.

Povezana vest:  Bendovi Kanda Kodža i Nebojša i Kojot u Domu omladine

Navedimo samo par citata sa regionalnih web portala i iz štampe:

„Uf, kakav dobar album!…Uf! je dokaz da je moguće zvučati mladoliko i zadržati zrelost koju godine nose.”- www.muzika.hr (Zagreb)

“Sa zadivljujućom doslednošću spajajući naizgled nespojivo, Koja je možda snimio najradikalniji i istovremeno plemenitom popu najbliži album u karijeri.” – Blic (Beograd)

“Uf  donosi Disciplinu u blistavoj, savremenoj varijanti sa onim osobinama koje smo im nekad pripisivali: dobri za đuskanje, svežih ideja, zvučno raznovrsni i lako pamtljivi.” – Radio Študent (Ljubljana)

Povezana vest:  Samhain festival i ove godine slavi Halloween

“Svaki album Kičme je bio bolji od prethodnog, a ovaj je najbolji.” www.terapija.net (Zagreb)

Svečana beogradska promocija albuma “Uf!” u petak 11.11 2011. u Velikoj Sali DOB-a počinje u 21 h. Karte se mogu naći u pretprodaji na blagajni DOB-a.