slobodan_trkulja

Koncert Slobodana Trkulje namenjen bebama

 

Poznati muzičar Slobodan Trkulja održaće 6. novembra u Studentskom kulturnom centru neobičan koncert namenjen bebama, najavio je danas organizator Centar za kulturu i informisanje „Kisaru“. Trkulja će svirati na jermenskom duduku, klarinetu, tamburi, kavalu, fruli, klaviru, ali i na mnogim dečijim igračkama.

Kao instrumenti poslužiće mu i različiti predmeti na kojima Trkuljina jednogodišnja ćerka voli da pravi buku, odnosno „svira“. Koncert je namenjen bebama i deci predškolskog uzrasta, a specifičan je i po tome što će deci tokom Trkuljinog nastupa biti dozvoljeno da leže, šetaju, igraju i smeste se kako im odgovara.

Povezana vest:  Slaven Došlo sluša muziku u boji

Nakon koncerta biće organizovana radionica na kojoj će deca imati priliku da sviraju zajedno sa Trkuljom ili crtaju. Koncert za bebe je prvi događaj te vrste u Srbiji, a organizator je Centar za kulturu i informisanje „Kisaru“, u saradnji sa Fakultetom muzičkih umetnosti i Studentskim kulturnim centrom.

Centar za kulturu i informisanje „Kisaru“ planira ciklus koncerata za najmlađe, a projekat su podržali, kako je navedeno, Centar za promociju nauke i Ministarstvo prosvete i nauke.

Povezana vest:  Noel Gallagher kao ulični svirač u novoj reklami za Adidas