Ugledni rokeri u žiriju Demomastersa 

Cane-PartibrejkersRadio Beograd 202 saopštio je danas da će 26. februara u superfinalu takmičenja „Demomaster 7“ neafirmisane rok sastave ocenjivati žiri u kome su Žika Jelić iz „Ju grupe“, Zoran Kostić Cane iz „Partibrejkersa“, Miša Aleksić iz „Riblje čorbe“ i kritičar Bane Lokner. 
-Veliko je zadovoljstvo učestvovati u nečem ovako grandioznom i kvalitetnom što organizuje Vlada Džet i Dvestadvojka na popularizaciji rok muzike. Od velikog je značaja za mlade grupe što neko o njima brine i daje savete, prostor za vežbanje i svirke, čime ih drži podalje od ulice i lošeg društva – rekao je Kostić. 
Jelić je podsetio da njemu na početku karijere šezdesetih nije bilo lako, jer je tek posle šest godina sviranja snimio prvi singl, a album posle 11 godina. 
-Ovo što radi Dvestadvojka je možda i jedina prilika sada za mlade bendove da ih neko čuje, a brza pruga za pobednički bend da objavi CD. Zadatak žiriju neće biti nimalo lak, jer su superfinalisti izuzetno kvalitetni mladi bendovi, dostojni naslednici starijih rok generacija – istakao je Jelić. 
U žiriju su i kritičar Bane Lokner, glavni muzički urednik televizije Vojvodina Bogica Mijatović, promoter Dragan Novičić i predstavnici Beograda 202 Vlada Janković Džet, Olga Kepčija, Aleksandar Markićević i Dragan Šaranović. Kako se navodi, glasovi slušalaca važe kao jedan glas, kao i glasovi takmičarskih bendova, koji ne mogu glasati za sebe. 
Iz Studija 6 radio Beograda u četvrtak od 19.00 do 1.00 Beograd 202 će direktno prenositi superfinale „Demomastersa 7“, a slušaoci će uz žiri izglasati pobednika koga očekuje kao nagrada izdavanje albuma u zajedničkoj produkciji Beograda 202 i PGP RTS-a. 
U superfinalu su sastavi „Glad“ iz Niš, „Burning sajkl“ (Burning Cycle) iz Rume, zrenjaninski „Garlik“, „Kvazar“ i „Raskršće“, „Uvertira“ iz Novog Sada, „Koton pikers“ (Cotton Pickers) iz Mladenovca, piroćanski „Kuriri“ i „Santos braders“ (Brothers) iz Bačke Palanke. 
Iz Beograda su „Skumi“ (Sqmy), „Tekilers“ (Tequillers), „Destinejšn“ (Destination), „Rok bulevar“, „Rezister“ i „Aniven“ (Uneven). 
U takmičenju „Demomasters 7“ učestvovalo je preko 160 bendova iz Srbije, a superfinalisti su najbolji bendovi iz tri finalne večeri nedavno održane u Beogradu i Novom Sadu. 
„Demomasters 7“ se realizije u okviru emisije „Hit 202“ voditelja Vlade Džeta Jankovića, koji je istakao da u ovogodišnjem izdanju takmičenja „najmlađi muzičar ima 11 godina, bubnjar je grupe ‘Santos Braders’, a svira kao pravi profesionalac“. 

Povezana vest:  Eva Braun predstavlja novu pesmu "Kao kišna kap"