Evanescence small 

EVANESCENCE – novi album u prodaji!!!
 
Posle trogodišnje pauze Evanescence su izdali treći studijski album nazvan „Evanescence“. Producirao ga je Nick Raskulinecz (Foo Fighters, RUSH, Stone Sour, Alice in Chains, Deftones),  a sniman je u poznatom Black Bird Studiu u Nashvilleu. Album  je objavljen kao jednostruko CD izdanje i deluxe CD izdanje sa četiri bonus pesme  i DVD, a tu su već objavljeni singlovi What You Want i My Heart Is Broken.
O novom albumu pevačica Amy Lee kaže: ˝Ne možemo da dočekamo da pokažemo svima na čemu smo radili! Tražili smo sami sebe, ponovo otkrivali svoj zvuk, eksperimentisali sa stvarima sa kojima nismo nikada pre. U isto vreme uključivali smo stvari koje volimo najviše kod Evanescencea. Ovo putovanje nas  je učinilo jačim nego što smo ikad bili kao bend. Zaljubljena sam u tu muziku. Nick Rasculinecz je  bio idealan izbor za ovu ploču.˝
Izuzetan osećaj za dramu u njihovoj muzici je kao audio odiseja.  Pesme često započnu intimnim klavirskim uvodom, a onda se do himničnog refrena stigne kroz žestoke gitarske rifove. Osnova njihove glazbe, koja varira od lijepe preko suptilne,  do agresivne, pronalazi partnera u strastvenom vokalu Amy Lee,  i tekstovima koji  stvaraju povezanost s publikom  koja traži identitet ili se  bori sa osjećajima žudnje, nade, ljubavi i gubitka.
Debi album Fallen je grupi doneo globalni uspeh i prodat je u preko 17 miliona primeraka. Iznedrio je ‘Top 10’ singlove ‘My Immortal’ i ‘Bring me to life’ i dva Grammy-ja 2003. godine (najbolji novi izvođač i najbolje hard-rock izvođenje za ‘Bring me to life’). Sledeći je bio multiplatinasti album The Open Door.  Ukupna prodaja prva dva albuma prešla je 24 miliona primeraka.
Pesme:
1. What You Want, (the first single);
2. Made of Stone
3. The Change
4. My Heart is Broken
5. The Other Side
6. Erase This
7.Lost In Paradise
8. Sick
9. End of the Dream
10. Oceans
11. Never Go Back
12. Swimming Home
Bonus  pesme  na deluxe  izdanju :
1. New Way To Bleed
2. Say You Will
3. Disappear
4. Secret Door
Evanescence: Amy Lee (vokal, piano), Terry Balsamo (gitara), Tim McCord (bas), Will Hunt (bubnjevi) i Troy McLawhorn (gitara)
Povezana vest:  Rijanini prijatelji zabrinuti jer ne koristi zaštitu tokom seksa