Mihalis Hatzigiannis 2

Grčki pevač Mihalis Hacigianis 21. decembra u Beogradu

 

Mladi pevač iz Grčke Mihalis Hacigianis (Mihalis Hatzigiannis) nastupiće 21. decembra u Beogradskoj areni, najavljeno je danas iz Arene. Od 2000. Hacigianis je osvojio više od 30 priznanja, što ga čini jednim od najuspešnijih izvođača Grčke u protekloj deceniji.  Godine 1998. predstavljao je Kipar na izboru za „Pesmu Evrovizije“, a na čuvenoj „Forbsovoj“ listi nalazi se na 22. mestu najuticajnijih slavnih ličnosti u Grčkoj.

Povezana vest:  Kejti Peri demantovala priče o novoj ljubavi

Hitovi poput „Xeria Psila“, „Ola i Tipota“, „Pio Poly“, „Mono Sta Onira“ rado su slušani i u Srbiji. Hacigianis je rođen u Nikoziji, na Kipru. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Kipra (odeljenje Royal College of London), na tri odseka – klasična gitara, klavir i teoretski odsek.  Prvi zapaženi javni nastup imao je u 14. godini na televizijskom takmičenju “Afetiries” na kome je osvojio prvu nagradu među 1.000 prijavljenih kandidata.

Povezana vest:  PRVO POLUVREME EXIT AVANTURE ZAVRŠENO REZULTATOM OD PREKO 185.000 POSETILACA

Objavio je ukupno osam veoma uspešnih albuma, a debitanski „Senario“ izdao je 1995. Godine 1998. preselio se u Atinu. Nastupio je na ceremoniji otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara u Atini 2004, naredne godine gostovao je u Australiji, Kanadi i SAD, a 2006. na turneji po Grčkoj održao je 50 rasprodatih koncerata.  Sredinom 2009. objavljuje prvi singl na engleskom „More than beautiful“, a u julu prošle godine „Everyone dance“, englesku verziju grčkog hita „Xeria Psila“.

Povezana vest:  Svetska premijera filma „Yu Grupa - Trenutak sna“ Darka Lungulova na FEST-u