Zabranjeno pušenje posle Sarajeva u Novom Sadu

01_pusenje06Zabranjeno pušenje frontmena Seje Seksona dan posle večerašnjeg nastupa u rodnom Sarajevu, u Domu mladih, putuje nekoliko stotina kilometara dalje kako bi 27. februara (21;00) održali posle 20 godina povratnički koncert u Novom Sadu, u klubu „Trema“. Na blagajni „Treme“ možete za 700 dinara kupiti ulaznica, uz koju ide kao poklon fanovima novi CD „Muzej revolucije“ (izdavač Long Play), koji Pušači koncertno promovišu.
-To su najteži koncerti. U Sarajevu se skupe ljudi koji znaju cijelu priču benda i za njih se moraš posebno pripremiti, a u Novom Sadu nas nije bilo 20 godina i normalno da su očekivanja velika. Od kad nas nije bilo u Novom Sadu ušle su u repertoar neke nove pjesme kao ‘Pos’o, kuća, birtija’, biće nekih stvari sa novog albuma ‘Muzej revolucije’, a ostalo tučemo stare hitovi – najavljuje Sejo.
Poslednji put Zabranjeno pušenje sviralo je u Novom Sadu davne 1990. godine u velikoj dvorani Spensa, a boravak je Seji ostao iz razumljivih razloga u posebno lepom sećanju.
-Poslije koncerta smo otišli kockat’ u hotel. Nisu nas htjeli pustit’ u kockarnicu zato što smo došli u trenerkama. Rekli su da moramo imat’ odjela! Pošto je unutra bilo ukupno šest ljudi, rekli smo ‘daj nas pustite da potrošimo marke i idemo spavat’. Puste oni nas unutra, a mi onako u trenerkama im uzmemo 2.000 maraka i išetamo iz kockarnice! – smeje se Sejo.
Zabranjeno pusenje svira u Novom Sadu u okviru turneje povodom regionalno hvaljenog i tiražnog „Muzeja revolucije“ (čak 45.700 primeraka!), tokom koje su krajem prošle godine obišli Minhen, Ljubljanu, Zagreb i Beograd. U Domu omladine Beograda bend se u decembru pokazao skoro tročasovnim koncertom kao jedna od najmoćnijih rokenrol atrakcija u ovom delu planete.
CD „Muzej revolucije“ je u Srbiji objavio Long Play za sada samo kao specijalan poklon fanovima uz kupljenu ulaznicu za koncerte.
Album je najavio spot za regionalni hit „Modni guru“, a uz 11 pesama tu je kao bonus „Nije to (Čuva Bog Želju svog)“, himna Seji omiljenog fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva.

Povezana vest:  Zvonko Bogdan oduševio publiku u Kombank dvorani