dino_merlin_3

Sutra koncert Dina Merlina u Areni uz jake mere obezbeđenja
 
Sarajevski pevač Dino Merlin održaće sutra prvi od tri uzastopna koncerta u Beogradskoj areni, a policija je najavila jake mere obezbeđenja zbog objavljenih peticija u kojima se traži zabrana koncerta a pevaču na dušu stavljaju izjave koje je protiv Srba davao tokom poslednjeg rata.
Ulaznice za sva tri koncerta, 25, 26. i 27. novembra rasprodate su, a svake večeri prisustvovaće, kako su najavili organizatori, po 18. 000 ljudi.
Merlin će nastupiti u Srbiji prvi put nakon rata u bivšoj Jugoslaviji. Njegov prvi koncert rasprodat je za samo četiri dana, nakon čega je zakazao drugi pa i treći koncert i time ostvario rekord po broju prodatih ulaznica za prostor Beogradske arene.
Prva dva koncerta počeće u 20 časova, dok će u nedelju, 27. novembra Merlin izaći na scenu u 20.30 sati. Ulazi u Beogradsku arenu otvaraju se u 18 časova.
Pošto će koncerti početi tačno na vreme i zbog visokih mera bezbednosti, u koje je uključena Policijska uprava za grad Beograd, organizatori apeluju na sve da u Arenu dođu što ranije.
Povodom koncerata Dina Merlina u javnosti se, zbog pevačevih izjava na račun Srbije tokom rata, pojavilo više peticija u kojima se zahtevalo otkazivanje koncerata i upozoravalo da bi njihovo održavanje moglo da dovede do nemira.
Protivnici koncerta podsećaju da se Dino Merlin, koji se za vreme ratnih dešavanja uglavnom predstavljao svojim pravim imenom Edin Dervišhalidović i tada napominjao da je završio Medresu (versku školu) u Sarajevu, isaticao po „srbomrzačkim“ izjavama poput one da je Beograd leglo fašizma i da „još treba doći jedna bosanska „oluja“.
Policija je povodom tih peticija saopštila da je, u saradnji sa organizatorom i službom obezbeđenja, preduzela sve potrebne mere kako bi se Merlinovi koncerti bezbedno održali.
Sam pevač je povodom koncerata u Beogradu izjavio da je uzbuđen i da bi trebalo sve loše ostaviti u prošlosti.
-Uzbuđen sam zbog koncerata koje ću održati u Beogradu nakon toliko vremena i što ću obići sve drage ljude i prijatelje koji sa nestrpljenjem očekuju moj dolazak. Milslim da bi loše trebalo ostaviti iza nas, jer muzika pobeđuje svako zlo – rekao je Dino Merlin. Organizatori su upozorili da će na koncert biti zabranjeno unošenje zastava, transparenata, natpisa bilo koje vrste, upaljača, šminke, parfema i ostalih bočica koje su pod pritiskom, kao i alkohol, voda, sokovi i hrana.
Na svakom ulazu vršiće se detaljna kontrola posetilaca, a sva tri dana u Beogradskoj areni dežuraće do šest ekipa hitne pomoći.
Jedan od najpopularnijih pevača na prostoru bivše Jugsolavije, osnovao je 1983. godine u Sarajevu rok bend „Merlin“. Osam godina kasnije (1991) započeo je samostalnu karijeru pod umetničkim imenom Dino Merlin.
Od tada je izdao šest studijskih albuma i veliki broj kompilacija, od kojih je album „Sredinom“ postao najprodavaniji na prostoru jugoistočne Evrope.
Njegovi koncerti su među najposećenijim na području Balkana, zbog čega se nalazi na samom vrhu muzičke scene na ovim prostorima.
Učestvovao je tri puta na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ kao predstavnik Bosne i Hercegovine i to dva puta kao izvođač, a jednom kao kompozitor. Ostvario je drugi najbolji plasman BiH na ovom takmičenju ove godine u Dizeldorfu sa pesmom „Love in rewind“.
Karijeru Dina Merlina obeležili su veliki hitovi, poput pesama „Kokuzna vremena“, „Lažu me“, „Danas sam OK“, „Kad zamirišu jorgovani“, „Mjesečina“, „Pala magla“, „Sa mojih usana“, „Učini mi pravu stvar“, „Ja potpuno trezan umirem“, „Moj je život Švicarska“, „Kremen“, „Sve je laž“, i druge.
Povezana vest:  Počinje prodaja ulaznica za Šabački letnji festival