MARAQYA

DUPLA MTV PREMIJERA: MARAQYA – “GOVOR TELA” I ELEMENTAL – “LJULJAJ BROD”

Dupa MTV Premijera donosi u ponedeljak 28. novembra u 20 sati nove spotove grupe MaraQYa “Govor tela” i stava Elemental “Ljuljaj brod”

Grupa MaraQYa u saradnji sa produkcijskom kućom Sima film i grafičkim/tattoo studiom Studio 7 predstavljaju spot za pesmu „Govor tela“, treći singl sa debi albuma grupe MaraQYa „Savršen dan“, koji možete besplatno da preuzmete sa MTV.RS sajta.

Pesmom „Govor tela“ grupa MaraQYa je, uz izuzetan kreativni doprinos proslavljenih balkanskih repera Struke i Tonija Zena, pokušala da kroz igru reči i nota prenese fascinaciju govorom tela voljene žene, a reakcije publike pokazuju da su u tome potpuno uspeli jer je pesma, nedugo nakon izlaska albuma, postala vrhunac živih nastupa ove grupe.

Povezana vest:  Biebs se službeno penzionirao pa se predomislio!

Spot za pesmu „Govor tela“ je sniman tokom septembra na živopisnim beogradskim lokacijama, a rad u postprodukciji je doneo potpuno odgovarajući i prepoznatljiv vizuelni identitet, kako spotu, tako i samoj pesmi.

Ovaj spot najavljuje i veliku zajedničku turneju Struke, Tonija Zena i grupe MaraQYa po gradovima bivše SFRJ u toku sledeće godine. Turneja započinje 29. decembra u Skoplju koncertom Tonija Zena kome će grupa MaraQYa tom prilikom pružiti kreativnu i instrumentalnu podršku svirajući njegove pesme u novim aranžmanima, a u sklopu koncerta će i MaraQYa i Struka izvesti i svoje pesme.

Povezana vest:  Borka Tomović i Prljavi Inspektor Blaža ispratili prvi besplatni TUBORG muzički vagon u Novi Sad

Nakon izuzetno uspešnih singlova „Vertigo“, „Priroda i društvo“, „Reži me“ i “Osmjehom”, “Ljuljaj brod” je već peti singl s poslednjeg Elementalovog albuma „Vertigo“. Veoma je malo muzičara na hrvatskoj sceni koji pesme koriste kako bi ukazali na političku i socijalnu problematiku kao što to čini Elemental. Pesma „Ljuljaj Brod“ se kroz metaforu „ljuljanja broda dok sve loše van ne ispadne“ obračunava s problemima naše svakodnevice uz jednu tragikomičnu notu. Iako je Elemental hrvatski bend, tematika njihovih pesama jednako je primjenjiva na sve države u regionu.

Povezana vest:  ZBOG VELIKOG INTERESOVANJA MMI ŠKOLA ORGANIZUJE DODATNU RADIONICU KLAVIJATURA

Spot je sniman na idiličnim lokacijama u okolini Zagreba, u produkciji Kolektiv filma, a u njemu će se pojaviti poznate glumice Ana Vilenica i Jasna Odorčić, redatelj Miran Kurspahić i drugi. Koncept spota potpisuje Marija Tadić, za režiju je zadužen David Kapac, direktor fotografije je Davor Bjelanović, a montažer nagrađivani Frano Homen.