amywinehouse2011

Posthumni album Ejmi Vajnhaus od ponedeljka u prodaji

 

Posthumni album Ejmi Vajnhaus, „Lioneš: Hidden Treasures“, pojaviće se u prodaji od ponedeljka, 5. decembra.  Album sadrži 12 numera od kojih je neke pevačica snimila još 2002, godinu dana pre izlaska njenog debi albuma „Frank“, kao i poslednju pesmu koju je ikada snimila, duet sa Tonijem Benetom „Body & Soul“, koja je ove godine nominovana za muzičku nagradu Gremi u kategoriji najbolje izvođenje pop numere dueta ili grupe.

Povezana vest:  Neno Belan radi pozorišnu muziku

Kritičarima su se posebno dopale pesma u rege maniru „Our Day Will Come“ i „Halftime“, dok su dve numere koje je trebalo da se nađu na njenom trećem, nikada realizovanom albumu, „Between The Cheats“ and „Like Smoke“, u izvođenju sa reperom Nas, tek naznaka pravog materijala. Jedna funta (1,60 dolara) od svake prodate kopije albuma biće uplaćena u Fondaciju Ejmi Vajnhaus koja pomaže problematičnim tinejdžerima.

Povezana vest:  Najveće regionalne zvezde na letnjem izdanju Music Week festivala na Ušću  

Ejmi Vajnhaus (27) nađena je mrtva u svom domu u Londonu 23. jula. Istraga je pokazala da je umrla od trovanja alkoholom. Album „Lioness: Hidden Treasures“ je trenutno najtraženiji među budućim izdanjima u britanskoj onlajn prodavnici Amazon, preneo je Rojters.