taylor_swift_AMA_2011 

Tejlor Svift i Niki Minaž dobile nagradu magazina Bilbord
 
Američka kantri pevačica Tejlor Svift primila je u Njujorku prestižno priznanje „Žena godine“ koje dodeljuje magazin Bilbord.
Uprkos relativno kratkoj muzičkoj karijeri, Svift je postigla značajna dostignuća za koja je nagrađena. Njen treći album „Speak Now“ prodat je u više od pet miliona kopija u svetu i ove godine je nominovan za nagradu Gremi u kategoriji najboljeg kantri albuma.
Mlada pevačica je sinoć dočekana ovacijama prilikom uručivanja Bilbordove nagrade.
-Ostvarili su se svi snovi koje sam imala kao dete – kazala je Svift, prisećajući se vremena kada je kao tinejdžerka listala poznati muzički časopis, nadajući se da će na njegovim stranicama jednog dana pročitati i svoje ime.
Jedna od Sviftovih omiljenih koleginica Niki Minaž, takođe je nagrađena na sinoćnoj ceremoniji. Njujorška hiphoperka dobila je Bilbordovo priznanje „Zvezda u usponu“, a povod je bio veliki uspeh njenog debi albuma „Pink Friday“ koji je prodat u više od 1,6 miliona kopija u SAD.
Minaž je, takođe, na listi nominovanih za Gremi nagrade i to u četiri kategorije, uključujući i onu za najboljeg novog umetnika.
-Nisam očekovala da ću ikada dobiti neku od ovih stvarčica, ali je lepo biti priznat i dobro je da devojke vide da mogu da stvaraju kakvu god muziku žele – rekla je 28-godišnja pevačica AP-u.
Povezana vest:  Džastin Biber planira da studira