hladno_pivo_mile_kekin

Dvostruki trijumf Hladnog piva u Beogradu

Hladno pivo uspešno je završilo do sada najambicioznije gostovanje u Beogradu – dve večeri u Hali sportova u petak i subotu zagrebački rok bend je priredio razbijačke dvoipočasovne svirke, završavane uz dva poduža bisa, za ukupno skoro osam hiljada glasnih, raspevanih i oduševljenih posetilaca iz glavnog grada, ali i brojnih drugih mesta Srbije.

Na regionalnoj turneji povodom novog CD albuma „Svijet glamura“ Hladno pivo se, u organizaciji Long Play-a i uz podršku Jelen piva, vratilo u Halu sportova, dvoranu svog prvog velikog trijumfa u Beogradu koju su punili u jesen 2008. godine. Sada, frontmen Mile Kekin i drugovi u petak su svirali pred više od 4.000, dok su druge večeri u subotu imali oko 3.500 fanova.

„Prva Hala sportova (2008) je bila kao prvi auto ili seks. Bili smo šokirani! Ovo sad ni po čemu nije podbacilo, bilo je genijalno, oba koncerta! Bilo je odlično (u subotu), ali drugačije nego u petak. Totalno dva različita koncerta, drugačija set lista u jedno desetak stvari. Glupo se bilo ponavljati, jer je puno bilo ljudi obe večeri. Na kraju su nas ispratili ovacijama. Po tome zaključujem da su bili zadovoljni“, kaže Mile.

Povezana vest:  Džastin Biber: Nemam nikakvih želja ni planova u 2012. godini osim da ostanem sa Selenom

Bend je koncert počeo sa naslovnom pesmom novog albuma „Svijet glamura“, sa kog su set listu prošarale i odlično prihvaćene „Ima da te lajkam“, „Kirbaj i kotlovina“, „Eto me na ručku“, „Može“, „Pravo ja“, „Ezoterija“ i „Fotoaparat“, koji je bend iskoristio da zastane za trenutak, okupi se uz rub bine i pobednosno se fotografiše za uspomenu sa čitavom publikom Hale sportova u pozadini.

Kao i prve večeri, bend je zvučao moćno i napaljeno, temperatura u dvorani se doslovno opet popela do tačke kuvanja, pa je i Mile vrlo brzo skinuo svoju napoleonsku uniformu i ostao samo u majici. Hladno pivo je energično polivalo rasplesanu i raspevanu publiku starim pesmama poput „Bački Zagre…“, „Teško je ful biti kul“, „Šank“, „Pjevajte nešto ljubavno“, „Konobar“, „Pitala si me“…

Povezana vest:  Kejti Peri demantovala priče o novoj ljubavi

Višeminutne ovacije dva puta su vraćale Pivo na bis, najpre za „Supermena“, „Roštilj“, „Politiku“ i „Planetu“, a potom za „Ne volim te“, „Šamar“, „Samo za taj osjećaj“, i naravno – „Nije sve tako sivo“, uz koju su na sveopšte oduševljenje sa tavanice poletele u publiku na stotine žutih Jelen pivo balona.

„Beograde, hvala vam za ovaj osjećaj!“, u jednom trenutku Mile je sumirao doživljaj koncerta.

Kao predizvođač koncert je u subotu otvorio kultni kragujevački pank bend Čovek bez sluha koji je svojih pola časa iskoristio da promoviše pred beogradskom publikom novi album „Događaj dana“. Gitarista i pevač Miki Radojević i drugovi razbijački set su krenuli sa „Superherojem“ i „Upomoć“ sa novog albuma, podsetili su na stare stvari kao „Dosadan dan“, „Paranoik“… i „Ništa staro“, a kraj je na najbolji način začinjen sa „Gotovo je“.

Povezana vest:  POSLE 10 GODINA GIPSY KINGS PONOVO U BEOGRADU, 31. MARTA U HALI SPORTOVA

„Bio je sjajan osećaj! Sviramo jako srodnu muziku  jako smo dobri prijatelji privatno, a delimo binu sa najvećim regionalnim bendom u ovom trenutku. ČBS je bend koji ovih dana gradi svoju, nadam se, veliku karijeru jednog dana i Hala sportova je sama po sebi velika čast“, kaže Miki.

Na kraju da napomenemo da su obe večeri uz Hladno pivo u Beogradu, uprkos velikom broju posetilaca (skoro 8.000) i prilično uzavreloj koncertnoj atmosferi protekle bez ijednog, najmanjeg incidenta u dvorani ili van nje. Jednoj devojci je hitna pomoć pomogla da na nekoliko minuta dođe do daha pošto je kolabirala od iscrpljenosti, ali se potom vratila u publiku, a obezbeđenje je elegantno laganim odgurivanjem sprečilo previše revnosnog fana da preskoči zaštitnu ogradu i nađe se na bini sa svojim herojima.