Pejzaz_morava

Humanitarni koncert „Selo gori…“ održan u Sava centru

Simfonijski orkestar Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“ i hor Pevačkog društva „Stanković“ održali su večeras u Centru „Sava“ humanitarni koncert pod nazivom „Selo gori…“. Koncertu je prisustvovao i ministar odbrane Dragan Šutanovac, a sredstva prikupljena prodajom ulaznica namenjena su za kupovinu najsavremenijeg mikroskopa za histopatološku analizu za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Povezana vest:  VoodooPopeye i Jovan Petrović objavili album MANTRIKS!

Pod dirigentskim vođstvom Aleksandra Sedlara, orkestar „Stanislav Binički“ je izveo muziku Aleksandra Sanje Ilića iz popularne serije Radoša Bajića – „Selo gori, a baba se češlja“. Nadahnuta, emotivna i originalna Ilićeva muzika koja je, prema Bajićevim rečima, znatno doprinela uspehu serije, večeras je izvedena u posebnoj orkestraciji za simfonijski orkestar, a na video bimu su se smenjivali prikazi pejzaža i scene sa snimanja serije.

Povezana vest:  Goblini krajem maja u bašti SKC-a

Na repertoaru su bile kompozicije „Stara kuća“ , „Selo gori…“, „Jurnjava“, „Dr Lejla“, „Sunce“, „Jabuka“, „Dimče“, „Radoslav“, „Oj Moravo, volim te odavno“, „Svetlana“, „Badnje veče“, „Bol“ i druge. Kao solisti nastupili su Spasoje Tufegdžić (kaval, okarina, frula), Milan Rajković (klarinet), Sređan Sretenović (violončelo), Saša Borović (violina), Vlada Nikić (harmonika), Darko Karajić (akustična gitara), Darko Dimitrijević (truba), Nevena Paripović (vokal) i sopran Suzana Šuvaković Savić, kao i gosti iz Subotice i Rumunije – Mišel Kurina (cimbalo) i Kristijan Vagner (Panova frula).

Povezana vest:  Long Play traži bendove

Ovo je još jedna u nizu akcija ekipe serije „Selo gori, a baba se češlja“, u borbi protiv raka i radi podizanju svesti javnosti o važnosti ranog otkrivanja ove bolesti. Ulznice su se prodavale po cenama od 800 i 1.000 dinara.