Fit2

Predstavljen trailer filma “Rock’n’roll je kriv za sve?” o riječkom sastavu Fit
 
Povratak grupe Fit osim nekoliko koncerata, objave živog albuma “Live uz Rijeku”  i novog studijskog albuma nakon 22 godine pauze doneo je i dokumentarni film.
Film uvek aktuelnog naslova – “Rock’n’roll je kriv za sve?” je dokumentarac o riječkom sastavu Fit, a samo ime filma je zapravo naslov jedne od pesama sa uspešnog albuma ”Daj mi ruku” (PGP RTB, 1989.). Sa osvrtom na novi val, Ri-val i tadašnju scenu uopšteno, film donosi priču o velikoj popularnosti, generacijskoj nesreći, izbegličkom životu u Amsterdamu i sviranju na ulici, pa sve do povratka na scenu u 21. veku.
Trailer možete pogledati OVDE!
Menadžment benda otkriva da se nakon Nove godine može očekivati i emitovanje filma na nekoliko televizija u regionu.
Treće diskografsko ostvarenje objavljeno nakon 22 godine pauze jednostavnog naziva “2011” možete preuzeti sa sajta grupe Fit www.fitrijeka.com. Album je od septembra meseca do sada preuzet preko 5000 puta, što je Davor Lukas prokomentarisao rečima: “Ostvarila se naša pretpostavka da će na taj način puno više slušatelja doći do naše muzike“.
Uskoro se mogu očekivati datumi koncerata povodom objave novog albuma, a predviđeni su nastupi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.
Povezana vest:  Dubioza kolektiv snimila nezavršenu pesmu Dina Dvornika "Treba mi zraka"