metallica

Metalika planira evropsku turneju 2012. godine
 
Menadžer američkog heavy metal benda Metalica je potvrdio informacije da je isplanirana evropska turneja za 2012. godinu kako bi se iskoristio pad eura.
Metalika će nastupiti na Download festivalu sledećeg leta, a nakon toga će uslediti nekoliko velikih muzičkih događaja na kojima će publika moći da uživa i u pesmama sa albuma pod nazivom „Black Album“, koji je snimljen 1991. godine.
Fanovi su poprilično iznenađeni što će Metalika nastupiti u Evropi sledećeg leta, jer je ovaj bend ove godine održao brojne koncerte. Menadžer benda, Klif Burnštajn je rekao da je ovakva odluka donesena zbog ekonomskih razloga.
-Nisam ekonomista, ali imam diplomu, tako da mi to pomaže. Morate se zapitati koje je najbolje vreme i mesto da nešto učinite. U sledećih nekoliko godina će dolar biti jači, a euro slabiji. Mi to želimo iskoristiti i što više nastupati u Evropi. Nastupi na ovom kontinentu će za nas biti profitabilniji – izjavio je Burnštajn za Wall Street Journal.
-Mi smo američki izvoz baš kao što je i Coca Cola. Tražimo najpogodnija tržišta. Indonezija je u mom užem izboru – dodao je Burnštajn.
Povezana vest:  SEVERINA PRODUCIRALA NOVI SINGL DANIJELE MARTINOVIĆ