del_arno_band

Del Arno bendu sutra će biti uručena nagrada u Zrenjaninu
 
Beogradskom rege sastavu „Del Arno bend“ sutra će u velikoj sali zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ biti uručeno priznanje za „Dobar primer Novog optimizma“ istoimenog pokreta iz Zrenjanina.
Priznanje će laureatu biti uručeno povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava i tom prilikom „Del Arno bend“ će održati polučasovni „anplag“ koncert.
Bend ove godine slavi i 25 godina rada, kao i četvrt veka rege scene u Srbiji, a jedan od osnivača ovog sastava Jovan Matić je u nedavnom intervjuu Tanjugu ocenio da je nagrada pokreta „Novi optimizam“ najadekvatnije priznanje koje su mogli da dobiju.
„Ako je neko lud optimista, onda smo to zaista bili mi tokom 25 godina, baveći se ovakvom muzikom. Svirati o miru i toleranciji u zemlji oko koje su vladali rat i pokolj bilo je prilično optimističko“, istakao je Matić.
Skupština pokreta „Novi optimizam“ donela je jednoglasnu odluku da ovogodišnje priznanje pripadne „Del Arno bendu“, jer „podstiču kritičko mišljenje i njegovo javno ispoljavanje, solidarnost među ljudima i zagovaraju pravo na različitost“.
Po uručenju nagrade, u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“ biće priređena rege fešta, kojom će „Del Arno bend“ završiti proslavu 25 godina benda.
Povezana vest:  Novi album Lorde posle 4 godine čekanja - "Melodrama" dostupan u Srbiji!