Big Snow 1

Zimski svetski muzički festival THE BIG SNOW FESTIVAL na Kopaoniku 2012. godine
 
Najznačajniji evropski zimski muzički festival “The Big Snow“, seli se iz Andore u Srbiju i biće održan na Kopaoniku, od 23. do 30. marta 2012. godine. Festival je pre dve godine pokrenula najveća svetska turistička agencija Thomas Cook,  dok će se od 2012. organizaciji festivala priključiti i EXIT Tim  i Udruženje hotelijera Kopaonika, uz podršku MK Mountain Resorts, Skijališta Srbije i Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj vlade Republike Srbije.
Ovaj muzički događaj će okupiti preko 100 velikih svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih imena koja će privući više hiljada gostiju iz cele Evrope. Kao što je ranije najavljeno, muzički program će predvoditi Basement Jaxx, dobitnici prestižne nagrade za najbolji svetski muzički nastup, kao i DJ Fresh, čiji je singl Louder osvojio najvažnije evropske muzičke top liste u 2011. godini. Pored njih, glavnim izvodjačima festivala se pridružuju i čuveni Freestylers, kao i Modestep, za koga je BBC Radio 1 predvideo da će obeležiti muzičku scenu u 2012. godini. Pored njih, od internacionalnih muzičkih imena na festivalu će nastupiti i Judge Jules, Eddy Tample Morris, Micky Slim i mnogi drugi. Ceo program objavljen do sada se može naći na internet portalu www.bigsnow.rs, dok će početkom 2012. godine biti dodata nova imena.
Pored popularnih inostranih izvođača, poseban društveno odgovorni segment festivala se odnosi na promociju domaće muzičke scene publici, medijima i muzičkim producentima iz inostranstva.
– The Big Snow festivalom Srbija se etablira kao najznajčajnija festivalska destinacija u Evropi. Pored tri velika letnja festivala, Exit, Guča i Beerfest, naša zemlja se i u zimskoj sezoni pozicionira sa jednim od najvećih planinskih festivala Evrope“, objasnio je Dušan Kovačević, osnivač Exit festivala. „Poseban značaj ovog festivala je da će, za razliku od drugih međunarodnih festivala koji se organizuju u našoj zemlji i regionu, The Big Snow kao strategiju društvene odgovornosti poseban deo festivala posvetiti domaćim izvođačima sa ciljem da se predstave međunarodnoj publici, medijima i menadžerima, kako bi što veći broj naših muzičara ostvario nastupe u inostranstvu. Tako će na festivalu nastupiti naši najznajčajniji bendovi urbane muzike kao što su Darkwood Dub, Rambo Amadeus, Disciplin A Kitchme, Eyesburn, Vrooom i mnogi drugi.
Procena je da će zahvaljujući The Big Snow festivalu srpski turizam u narednih 3 godine prihodovati preko 5 miliona eura, dok je vrednost internacionalne promocije koju će dobiti skijaški turizam Srbije višestruko veća.
– The Big Snow festival će značajno pomoći pozicioniranju Kopaonika na mapi značajnih evropskih skijaških destinacija, pogotovo na tržištu Zapadne Evrope“ istakao je Nikola Avram direktor MK Mountain Resort. „Posebno smo zadovoljni što svetski renomirana agencija kao što je Thomas Cook promoviše Kopaonik kao „najbolje čuvanu zimsku tajnu Evrope“. Takođe, festival će omogućiti produženje skijaške sezone na preko 100 dana, čime će se Kopaonik naći rame uz rame sa najvećim evropskim skijaškim centrima.
Pored vrhunskog muzičkog programa, jedan od glavnih kvaliteta festivala su izuzetno atraktivne cene aranžmana koje su u ranom bukingu snižene i do 60%.
U prvih 7 dana prodaje najjeftiniji poklon paketi od 89eur su rasprodati. Dok rani buking traje, sve do kraja decembra, u opticaju su i izuzetno povoljni paketi i to od 99eur, za ulaznicu i smeštaj tokom 7 dana festivala, ili 139eur sa uključenim 6dnevnim ski pass-om. Broj promotivnih paketa u ranom bukingu je ograničen.
Sve dodatne informacije o festivalu mogu se naći na web sajtu www.BigSnow.rs ili putem Facebook stranice Big Snow festival Kopaonik gde svi korisnici društvenih mreža mogu redovno pratiti zabavne aktivnosti vezane za najveći događaj 2012.godine i aktivno se uključiti putem kvizova, nagradnih igara, glasanja za omiljeni bend itd.
Povezana vest:  Sleš večeras svira u Beogradskoj areni