rambo_amadeus BBB

EUROSONG 2012

Vojvodić:Biće to evropski hit

 

Direktor Javnog servisa Crne Gore Rade Vojvodić izjavio je da je njegova ideja da na Evrosong u Azerbejdžanu naredne godine Crnu Goru predstavlja Rambo Amadeus. Vojvodić je u razgovoru za Vijesti rekao da taj nastup neće biti u stilu „Smrt popa Mila Jovovića“ i slično, već će to biti novi Rambo, Rambo 2012. za koga se priprema evropski hit.

On je dodao da je vest da će Rambo predstavljati Crnu Goru bila glavna vest na svim veb sajtovima u regionu.

-Jeste li pretraživali malo po Internetu, jeste li videli šta se piše po sajtovima u regionu? Imamo glavnu vest. RTCG je danas jedna od glavnih vijesti. Ljudi konstantno zovu i sa oduševljenjem čestitaju. Zato mi nemojte postavljati besmislena pitanja, samo nam čestitajte – gotovo uvređen je odgovorio Vojvodić na pitanje šta je presudilo da Rambo bude izabran kao predstavnik Crne Gore na prestižnom evropskom takmičenju.

Povezana vest:  Ana Kokić peva u filmu „Bićemo prvaci sveta"

Vojvodić kaže da se izgleda čekao taj trenutak kada će se kao predstavnik pojaviti umetnik koji nije kliše.

-On u sebi ima tu kreaciju, taj autentičan izraz. Za njega se ne može reći da je jedan od mnogih. On je, može se reći, alternativni umetnik potpuno originalnog stila. U ovom trenutku, njegova popularnost u regionu je ogromna i mislim da je to trebalo Crnoj Gori, mislim da smo uradili puno za Crnu Goru ovim potezom.

Povezana vest:  Supa Dupa Fly jubilej

Vojvodić je podsetio da je „Svetski Kilo Car“ ambasador UNICEF-a u Crnoj Gori i istakao da nosi humanu priču. Legendarni muzičar je, kaže, zahvalan što ima priliku da predstavlja Crnu Goru na Evrosongu.

-Mogao se osetiti kod njega taj momenat euforije i zadovoljstva kada je prihvatio da učestvuje. Sada ga treba ostaviti na miru da se time pozabavi – kaže Vojvodić.

U kreiranju pesme kojom će se predstaviti u Bakuu sledeće godine Rambo Amadeus će imati pomoć popularnog slovenačkog muzičara Manjifika, kazao je sagovornik „Vijesti“.

Povezana vest:  NO SLEEP! Fatboy Slim večeras otvara novi Exitov festival na preko 12 lokacija u Beogradu!

-Oni inače sarađuju i veliki su prijatelji. Razumiju se u kreativnom smislu. Manjifiko iza sebe ima evropske hitove, on je ta evropska priča i pravi je čovjek za tako nešto. Mislim da će se i pojaviti sa Rambom na Evrosongu. Ne mogu to sa sigurnošću da potvrdim, da sad ne prejudiciram, ali mislim da će i on biti u ekipi – naveo je Vojvodić.

Na pitanje da li će publika van ex-Yu prostora imati problem da shvati Rambov humor, Vojvodić je odgovorio odrečno i objasnio da će koncipirati pesmu i nastup da budu prikladni za tu priliku, ali da Rambo Amadeus neće bežati od svog prepoznatljivog stila.