Nick Drag's Wagon Wheel

Koncert benda Nick Drag’s Wagon Wheel 15. decembra u Atomu
 
Beogradska rockabilly grupa Nick Drag’s Wagon Wheel nastupiće u četvrtak, 15. decembra u klubu Atom od 21.00.
Bend je mešavinu pravaca bliskih rockabilly muzici, kao što su honky tonk i country objedinio u svojstveni izvođački stil i zahvaljujući jedinstvenoj energiji i izvođenju za kratko vreme je postao miljenik publike. Snažan i energičan bariton, ritam u kome dominira zvuk vintage kontrabasa, vitruozne gitarske solo deonice i vrlo atraktivan nastup su karakteristike koje mogu ukratko da opišu ovaj brend. Povratak samim korenima rock’n’roll muzike i iskonskoj muzičkoj energiji retko koga će ostaviti ravnodušnim nastupu u klubu Atom na kome će biti snimljen njihov audio i video promo materijal.
Nick Drag’s Wagon Wheel je osnovan u septembru 2011. godine i stalnu postavu čine Nikola Dragović – vokal/ritam gitara; Aleksandar Mita Mitanovski – solo gitara; Strahinja Petrović – kontrabas; Nikola Vukotić – bubnjevi.
Bend je nastao iz rockabilly dueta „Nick&Dick“ koji su osnovali Nikola Dragović i Strahinja Petrović. Dolaskom gitariste Aleksandra Mitanovskog i bubnjara Nikole Vukotića prerastaju u Nick Drag’s Wagon Wheel tokom jeseni ove godine. Članovi grupe su iskusni muzičari prisutni na domaćoj rockabilly i ex YU sceni duži niz godina. Nikola Dragović je frontman u nekoliko bendova od kojih se izdvajaju Havana Whisper, prvi neo swing rock bend u jugoistočnoj Evropi, sa kojim je izdao album za PGP RTS pod nazivom „Flammable“ i bend “Crossfire” sa albumom “Cool’n’Crazy Stuff” (Round Records). Aleksandar Mitanovski, solo gitarista grupe „Vera Kvark“ je krajem 80-tih i početkom 90-tih bio beogradska zvezda sa ovim bendom koji je bio svojevrsna gradska atrakcija. Sa njim je nastupao u više sezona kao aranžer muzike u predstavi „Trinidad“ Bitef teatra koja se proslavila sa hitom iz sredine 90-tih „Ona hoće mambo“. Kontrabasista Strahinja je svirao u bendovima „Helga“ i „Suspenders“. Bubnjar Nikola je svirao u bendu „Inopartners“, jednom od najzanimljivijih autorskih bendova kod nas.
Zapazeno pojavljivanje pevaca Nikole Dragovica u TV emisiji „Prvi glas Srbije“ izazvalo je iznenadjujuce pozitivne reakcije siroke publike koja je pokazala da ovaj zapostavljeni muzicki pravac ima potencijala da ponovo bude popularan na ovim prostorima kao sto je bio krajem 80-tih i pocetkom 90-tih. Jedinstveni nastupi uzivo ove rockabilly cetvorke i atmosferu koji ovi momci prave jednostavno treba doziveti na njihovim svirkama.
Ulaz 300 dinara.
Povezana vest:  Predstavljamo novi spot Branislave Joković Bane "Down to the sea"