beatles_-_abbey_road

Makartni obrađuje pesme koje su inspirisale Bitlse

 

Muzičar Pol Makartni počeće novu 2012. godinu albumom obrada i dve nove pesame koje će obožavaocima pružiti uvid u muziku koja je inspirisala „Bitlse“, preneli su mediji. Za sada neimenovani album, koji će biti objavljen 7. februara, predstavljaće „duboko lično putovanje“ bivšeg Bitlsa -obrade američkih pesama koje su inspirisale njega i Džon Lenona dok su pisali svoje pesme.

Povezana vest:  Najprodavanji naslovi u Srbiji One Direction i Vlado Georigeiv

-Kada sam počeo da se bavim pisanjem pesama, shvatio sam koliko su ove pesme imale dobru strukturu i mnogo toga sam naučio od njih – navodi se u Makartnijevom saopštenju.

-Uvek sam verovao da su umetnici poput Fred Astera kul. Pisci poput Herolda Arlena, Kola Portera – njihove pesme su za mene magične. I kada sam postao tekstopisac shvatio sam koliko su njihove pesme divne, i način na koji su ih pisali.

Povezana vest:  31. Beogradski džez festival predstavlja jedinstveno veče najbolje džez muzike sa latino inspiracijama!

Zajedno sa džez muzičarkom Dajanom Krol i producentom Tomijem LiPumom, Makartni je bez pratnje instrumenata snimio sve vokale.

-Bilo je to spontano iskustvo koje me je podsetilo na rad sa Bitlsima. Doneli bismo pesmu, malo se igrali sa njom i kada bismo našli odgovarajući način da je uradimo rekli bismo “Ok, krećemo“ i svi su tada imali ideju šta radimo – objasnio je on.

Povezana vest:  BREGOVIĆ I PESME BIJELOG DUGMETA U NOVOM SADU

Iako se još uvek ne zna koje obrade će se naći na albumu, Makartni je snimio i dve originalne pesme sa muzičarima Stivijem Vonderom i Erikom Kleptonom.