Novi album Vlade Divljana do kraja godine?
vlada-divljanVlada Divljan, pred koncert 8. marta u Domu sindikata u Beogradu, kaže da bi novi, dugoočekivani album radnog naziva „Esperanto“ možda mogao završiti do kraja godine.
-Pokušaću ga završiti tokom ove godine, mada nisam siguran da li raditi klasični album ili izlaziti sa nekoliko singlova ili EP-ijeva? Situacija oko albuma se dosta preokrenula i zapravo nema mnogo specijalnih razloga da čovek izbacuje album pošto u fizičkom obliku gotovo da i ne postoji. CD-ovi se više i ne prodaju. Možda je album malo prevaziđena forma? Vredi malo razmisliti – priznaje Divljan.
Poslednji Divljanov album bile su hvaljene „Sve laži sveta“ (2000), a
potom je došao elektro eksperiment „Die Tonzentrale“ (2003). Divljan kaže da od tada nije sedeo skrštenih ruku, ali da mu dosta vremena uzme rad na muzici za brojne filmove, a dodatan problem do završetka „Esperanto“ projekta je njegov boravak u Beču, daleko od Nevladine organizacije u Beogradu.
-Sada sam se malo aktivirao oko toga. Svakim danom nove ideje se rađaju i menjaju – kaže Divljan.
Vlada Divljan i Nevladina organizacija održaće svoj drugi osmomartovski koncert u Domu sindikata u Beogradu, za koji ulaznice koštaju 1.000, 1.200 i 1.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Doma sindikata i Doma omladine.
-Biće sigurno stvari koje nismo prošle godine svirali. Trudićemo se da napravimo nešto novo u odnosnu na prošlu godinu što se tiče repertoara i priredimo još neka iznenađenja – najavljuje Divljan.
Povezana vest:  Rada Manojlović promovisala novu pesmu u Stadion Šoping Centru