Zeljko-Joksimovic

Lane moje najbolja pesma Evrovizije ikada
 
Pesma sa kojom je Željko Joksimović 2004. godine osvojio drugo mesto u Istanbulu na Eurosongu proglašena je, glasovima fanova Evrovizije, za najuspešniju u istoriji takmičenja.
Na listi na kojoj se našlo 250 najboljih pesama svih vremena sa ovog muzičkog takmičenja, kompozicija „Lane moje“ je ubedljivo pobedila prema oceni Fan kluba Belgije (OGAE) koji već godinama organizuje takmičenje poslednjeg dana u godini, zajedno sa još sedam OGAE organizacija Starog kontinenta.
Takmičenje pod nazivom „Evrovizijskih TOP 250 za 2011″ koje je tokom 31. decembra 2011. direktno prenosio ESC radio, proglasilo je pesmu „Lane moje“ za najbolju svih vremena tačno u ponoć.
U glasanju u organizaciji jednog od najuticajnijih i najstarijih OGAE organizacija u Evropi, OGAE Belgije, učestvovalo je više od 3000 fanova iz sedam različitih nacionalnih organizacija.
Takmičenje je sprovedeno zajedno sa klubom „12 poena“ koji je jedan od organizatora brojnih susreta poštovalaca Evrovizije.
Joksimović je nedavno, u oktobru 2011. godine, proglašen i za najboljeg kompozitora na Evroviziji takođe od strane Fan kluba, ali Španije, i prestižna nagrada mu je uručena u Madridu u prisustvu velikog broja fanova i verenice Jovane Janković.
Povezana vest:  Finale bitke bendova u Domu omladine12. maja