Tony Iommi

Gitarista Blek Sabata Toni Ajomi ima rak limfnog sistema

 

Gitarista engleske hevi metal grupe Blek Sabat (Black Sabbath) Toni Ajomi (Tony Iommi) ima rak limfnog sistema, saopštio je danas taj bend. U saopštenju se navodi da je 63-godišnjem Ajomiju dijagnostifikovan rak i da sa doktorima razrađuje najbolju metodu lečenja.

Originalna četvorka Blek Sabata je pre dva meseca objavila da radi na svom prvom albumu posle 33 godine, sa producentom Rikom Rubinom u Los Anđelesu.

Povezana vest:  VIŠE OD 40 000 LJUDI VEĆ SPREMNO ZA NAJBOLJI EVROPSKI FESTIVAL

Vreme izlaska albuma i dalje ostaje jesen 2012, a ostatak prvobitne postave grupe, koju čine pevač Ozi Ozborn, basista Terens Gizer Batler i bubnjar Bil Vord, optutovaće u Englesku gde će nastaviti rad sa Ajomijem. U saopštenju nije bilo reči o eventualnim planovima za održavanje koncerata.

Ozborn, Batler i Vord su zamolili obožavaoce „da šalju pozitivne vibracije“ Ajomiju.

Povezana vest:  Nova optužba protiv Majkla Džeksona

Blek Sabat je osnovan 1969. u Astonu kod Birmingema u Engleskoj. Od tada je bend pretrpeo mnoge promene, a ukupno 22 muzičara su bili njegovi članovi. Iz prvobitne postave sve vreme je bio prisutan samo Ajomi. Grupa, koja se smatra začetnikom hevi metala, rangirana je od strane muzičke televizije MTV kao najbolja metal grupa svih vremena. U SAD je Blek Sabat prodao 15 miliona ploča.

Povezana vest:  Prva gitara Fender Stratokaster prodata za 250.000 dolara

U neke od njihovih najpoznatijih albuma spadaju „Paranoid“ (1970), „Master of Reality“ (1971), „Heaven and Hell“ (1980), „Born again“ (1983), „Croš Purposes“ (1994).