Ed-Sheeran

Edu Širanu najviše nominacija za BRIT nagrade, Adel i Džesi Džej po tri nominacije
 
Britanski pevač i tekstopisac Ed Širan nominovan je u četiri kategorije za BRIT muzičke nagrade, dok se pevačice Adel i Džesi Džej nalaze odmah iza njega sa po tri nominacije, prenele su danas agencije.
Širan je kategorijama za – britanski album godine “+“, za najboljeg pevača, za najboljeg debitanta i za singl “The A Team“.
Ceremonija dodele ovih prestižnih nagrada koje se jednom godišnje dodeljuju britanskim i inostranim pop izvođačima biće održana 21. februara u londonskoj O2 areni.
Adel, koja će nastupiti prvi put nakon operacije glasnih žica, nominovana je u kategorijama za najbolji britanski album “21“, za najboljeg ženskog umetnika i britanski singl – “Someone Like You“.
Džesi Džej će se takmičiti u kategorijama za najbolji ženski album, za najboljeg debitanta i za britanski singl “Price Tag“. Veteranka Kejt Buš takođe se nalazi u trci za najbolju žensku umetnicu, kao i Florens Velš iz grupe “Florence + The Machine“ i Laura Merling.
U kategoriji za najboljeg britanskog muškog izvođača našli su se pored Širana i Džejms Blejk, Džejms Morison, Profesor Grin i Noel Galager.
Bruno Mars, Dejvid Geta, Rajan Adams, Aloe Blek nominovani su u kategoriji za najboljeg muškog međunarodnog izvođača, dok su se Rijana, Bijonse, Feis, Lejdi Gaga i Bjork našle u kategoriji za najboljeg ženskog međunarodnog izvođača.
U konkurenciji za najbolju britansku grupu takmičiće se “Arctic Monkeys“, “Chase & Status“, “Coldplay“, “Elbow“ i “Kasabian“.
U kategoriji za britanski singl pored pesama Adel, Širana i Džesi Džej našli su se i singlovi “Changed The Way You Kišed Me“ (Example), “She Makes Me Wanna“ (JLC), “Wherever You Are“ (Military Wives/Geret Malone), “Heart Skips A Beat““ (Oli Mars), “What Makes You Beautiful“ (One Direction), “All About Tonight“ (Piksi Lot) i “Glad You Came“ (The Wanted).
Međunarodne grupe koje se takmiče za nagradu BRIT su – “Fleet Foxes“, “Foo Fighters“ Džej-Zi i Kanje vest, “Lady Antebellum“, “Maroon 5“.
Aloe Blek, „Bon Iver“, “Foster The People“, Lana Del Rej i Niki Minaž takmiče se za nagradu najboljeg prvog nastupa.
Nagrada za izuzetan doprinos muzici otići u ruke članova sastava “Blur“, koji će nastupiti na dodeli nagrada, dok će pevačici Emeli Sande te večeri dobiti nagradu kritike. U kategoriji za najboljeg producenta takmičiće se – Pol Epvort, Flud i Itan Džons.
Izvođači koji će nastupiti na ceremoniji dodele nagrada su Adel, Bruno Mars,“’Coldplay“, Rijana, Noel Galager i “Blur“.

 

Povezana vest:  FRESH ISLAND FESTIVAL - NAJVEĆI HRVATSKI HIP-HOP FESTIVAL USKORO RASPRODAN