Elvis Jacskon u MTV Expressu 

U sredu, 18. novembra, regionalnoj publici predstaviće se slovenački sastav Elvis Jackson. Bend koji je ove godine bio u trci za najboljeg regionalnog MTV izvođača u ekskluzivnom izvođenju pesama u potpuno drugačijim aranžmanima, samo na kanalu MTV!

elvis_jackson
Elvis Jackson je posebna rock grupa, koja je svoj sopstveni muzički izraz tokom decenije delovanja razvijala uz uticaje ska, punk, hard core, reggae i metala. Okupili su se krajem 1997. godine, a prve probe u tadašnjoj postavi imali su samo dva dana pred svoj prvi nastup. 
Posle dve uspešne godine intenzivnog nastupanja, 1999. godine usledilo je objavljivanje prvog albuma “Move Your feet it’s one O’clock”. Za njim su objavili 2000. godine album “Go Home and Practice” i 2003. godine album “Summer Edition”.
Svirali su sa priznatim imenima, kao što su Fishbone, Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy’s Law, Vice Squad, Subhumans, Edna’s Goldfish, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish, Propagandhi, Ska P i NoFx.
U vreme objavljivanja pomenuta tri albuma u sastavu od četiri člana tri puta su zamenili bubnjara. U aktuelnoj postavi David Kovšca – Buda, Boštjan Beltram – Berto, Erik Makuc – Slavc i Marko Soršak – Soki, dobro se dopunjavaju i stvaraju bolju muziku nego ikada. 
Elvis Jackson su mnogi kritičari označili kao grupu koja će vas u trenutku osvojiti svojom neposrednošću, energijom, tehničkom savršenošću i simpatičnošću. U domaćoj i široj sredini izdvajaju se iz klasičnih i prosečnih okvira, nastupaju na najvećim manifestacijama, a za svoj rad su u Sloveniji već više puta nagrađivani.

Povezana vest:  Besplatan koncert Ivana Jegdića u bašti Studentskog grada