Parni valjak - Decembar 2011

Parni valjak 8. i 9. marta „bez struje“ u Beogradu!

 

Legendarna zagrebačka rok grupa Parni valjak nastupiće 8. i 9. marta na ekskluzivnim koncertima u Sava centru. Posle šest velikih koncerata u Srbiji, bend je izrazio želju da se u Beograd vrati sa potpuno drugačijim koncertima u akustičnoj postavci i repertoarom pesama koje bolje zvuče „bez struje“ u intimnijem prostoru. Celovečernji koncerti u trajanju od preko dva sata donose kultne balade na akustičnim gitarama, koncertnom klaviru i perkusijama, uz neponovljivo pevanje Akija Rahimovskog. Ulaznice u četiri kategorije po cenama od 2050 do 3100 dinara od danas su u prodaji na blagajni Sava centra i svim prodajnim mestima Eventima. Uz svaku kupljenu ulaznicu, dobija se jedinstveni bar kod za preuzimanje novog albuma „Stvarno nestvarno“!

Povezana vest:  Rijana raskinula sa momkom

Jedan od najznačanijih trenutaka u trodecenijskoj karijeri Parnog valjka svakako je koncert u Zagrebačkom kazalištu mladih, ili kako se popularno naziva „ZeKaeM“. Bend koji inače važi za atrakciju sa velikih bina uz glasno ozvučenje, spektakularnu rasvetu, snažne gitarske rifove i punokrvni rok nastup, 1995. Godine odlučuje se za koncert „bez struje“ po uzoru na tada veoma popularni televizijski serijal „MTV Unplugged“ u kom bendovi nastupaju lišeni svih elektronskih uređaja kao što su pojačala, efekti ili sintisajzeri. DVD i CD izdanje pod nazivom „Live in ZeKaeM“ do danas je najprodavaniji album Parnog valjka, ali ujedno i najprodavaniji muzički DVD u celom regionu. Koncert je tada za povod imao obeležavanje 20 godina rada grupe, dok je njegova ovogodišnja reinkarnacija u Beogradu nastavak nadoknađivanja propuštenog u protekle dve decenije, kako poručuje vođa benda Hus. „Poslije onakvog prijema u Beogradu i cijeloj Srbiji, bili smo naprosto začarani emocijama koje nam je publika pružila. Kao da je cijeli jedan ciklus bio okončan, bio je to povratak veći i ljepši od najluđih nadanja, onaj koji vas mijenja doživotno. Ipak, počeli smo misliti o ‘ZeKaeMu’ i kako bismo to htjeli ponoviti kad tad još negdje, a izbor grada ovoga puta za nas je logičan – htjeli bismo da to bude baš Beograd“.

Povezana vest:  KERRY KING I TOM ARAYA IZ benda SLAYER VAS POZIVAJU: DOĐITE DA PRAVIMO BUKU

Koncerti u Sava centru biće i prilika da se publici predstave neke od pesama sa aktuelnog studijskog albuma „Stvarno nestvarno“, koji će svaki posetilac koncerta moći da preuzme sa Interneta uz brojeve sa bar-koda koji se nalazi na ulaznici. Album donosi deset novih pesama od kojih su pored naslovne, publici već poznate numere „Nakon svih godina“, „Aleluja (Ja još vjerujem u nas)“ ili aktuelni singl „Vjeruj“. Parni valjak je tako svoju bogatu diskografiju povećao na 17 studijskih, šest koncertnih i pet kompilacijskih albuma u proteklih 37 godina što ga čini najdugovečnijim diskografski aktivnim sastavom na prostorima nekadašnje Jugoslavije. Aktuelna turneja je pokazala koliko je Valjak u formi, o čemu i govore podaci da su u protekle dve godine odsvirali 32 koncerata oko 300.000 fanova!

Povezana vest:  Nekoliko destina hiljada ljudi na otvaranju Belegrade Beer Festa!