pink
MTV Behind the Music –Pink
U emisiji Behind the Music, koja je na programu 10. februara od 19:40 pogledajte neponovljivu Pink koja će, uz izvođenje svojih najvećih hitova, podeliti sa publikom i priču o svojoj karijeri, životu, usponima i padovima.
Pink je rođena pod imenom Alecia Beth Moore u Pensilvaniji. Rano je otkriveno da boluje od astme, a razvod roditelja, koji joj je veoma teško pao, je doprineo da odraste kao buntovna tinejdžerka. Često je eksperimentisala sa drogama, bežala od kuće i zapadala u razne probleme.
Ideju o umetničkom imenu Pink dobila je iz filma “Ulični psi”, gde se javlja istoimeni lik. Takođe, ime je asociralo i na ružičastu boju kose po kojoj je na početku karijere i bila prepoznatljiva. Izdala je pet solo albuma i svi su bili prodati u višemilionskim tiražima, a njeni najveći uzori su Dženis Džoplin, Stiven Tajler, Bob Dilan, Madona i drugi. U novembru 2010. godine izdala je album sa njavećim hitovima.
Pink se 2006. godine udala za motokros vozača Kerija Harta, ali su se početkom 2008. rastali. Ipak, ubrzo su obnovili vezu, a u junu prošle godine su dobili devojčicu Willow. Aktivni je borac za zaštitu životinja, i javno je kritikovala Princa Vilijama, Kraljicu Elizabetu i svoju kolegenicu Bijonse Nouls jer koriste životinjsko krzno kao odeću.
Povezana vest:  RED BULL MUSIC ACADEMY NIGHT PREDSTAVLJA PEARSON SOUND-a