jinx

Moskito: Koncert za nas ima posebno značenje

 

Gitarista i osnivač zagrebačkog benda „Jinx“ (Džinks) Goran Muratović, poznatiji kao Coco Moskito, izjavio je uoči sutrašnjeg nastupa u Domu omladine da koncert za njih ima posebno značenje i da se raduju, jer godinu dana nisu svirali u Beogradu. Moskito je Tanjugu rekao da se trude da im svaki koncert bude „maksimalan“, bez obzira da li se radi o manjem ili većem prostoru, manjem ili većem gradu.

-Trudimo se, na kraju krajeva zato nas je i toliko na bini (osmoro), da nam svaki koncert bude maksimalan. Takav će biti i koncert u Domu omladine, a repertoar će biti kombinacija starih hitova i pesama sa našeg poslednjeg albuma “Diksilend’ – istakao je on.

Povezana vest:  LASCIAR VIBRARE 2014 – FESTIVAL SAVREMENE UMETNIČKE I ELEKTRONSKE MUZIKE

Moskito je rekao da za njih 14. februar nema posebno značenje.

-Koncert za nas ima posebno značenje i radujemo se, jer godinu dana nismo svirali u Beogradu – istakao je on.

Gitarista „Jinx“-a je primetio da na njihove koncerte uglavnom dolaze ljudi koji vole to što grupa radi. „Isto je i u Beogradu, pa se u njemu tako i osećamo …. voljeno“, rekao je Moskito. Poslednji album „Diksilend“ (2010) jednom prilikom su opisali kao muziku „za vreme prohibicije i depresije“.

Povezana vest:  Kristina Agilera ne zna američku himnu

-Našli smo mnogo sličnosti u vremenu u kome živimo sa vremenom Velike depresije. Nadamo se samo da je svet u tih nešto manje od sto godina postao mudriji i da će epilog biti drugačiji. Kažem, nadamo se, jer ne izgleda da jeste… – ocenio je Moskito, dodavši da muzika u takvim okolnostima „bar olakšava muke“.

O budućim planovima, Moskito je rekao da su promovišući novi album, koji je izašao pre više od godinu dana, obišli sva mesta gde je postojalo interesovanje za njihove koncerte.

Povezana vest:  Božo Vrećo objavio spot "Dragi"

-Sada smo u takozvanoj repriznoj fazi, ali ima i ona svoje prednosti. Nema one premijerne, promocijske nervoze… samo muzika – dodao je Moskito.

Zagrebački pop bend, regionalno popularan po numerama „Tamo gđe je sve po mome“, „Na čemu si ti“ i „Smijem se“, prvi koncert u Beogradu je održao u novembru 2009. u punoj sali „Amerikana“ Doma omladine. Prvi koncert za Dan zaljubljenih imali su prošle godine u Studenskom kulturnom centru, ali kako je Moskito rekao, ne nameravaju da to postane praksa svake godine.