Whitney-Houston

Sahrana Vitni Hjuston u subotu, u crkvi u kojoj je pevala

 

Poznata američka pevačica Vitni Hjuston (48) biće sahranjena u subotu, 18. februara, u njenom rodnom gradu Njuarku, u Nju Džerziju. Kako prenose američki mediji, sahrana će biti obavljena u baptističkoj crkvi „Nova nada“, u kojoj je 48-godišnja pop diva pevala kao dete.

Vitni Hjuston je prošle subote pronađena mrtva u punoj kadi, u svojoj sobi u hotelu „Hilton“ u Los Anđelesu. Njeno telo prebačeno je sinoć avionom u Nju Džersi, a zatim je odvezeno u pogrebno preduzeće u Njuarku.

Povezana vest:  Sutra se bira srpski predstavnik na Evrosongu

Vlasnica preduzeća izjavila je da će sahrani prisustvovati samo osobe sa pozivnicom, dodajući da je porodica Hjuston insistirala na privatnosti.

-Trideset godina su je delili sa gradom, državom i svetom. Ovo je sad njihovo vreme da se oproste od nje – kazala je novinarima.

U toku su toksikološki testovi, započeti nakon autopsije koja je obavljena u nedelju. Vlasti napominju da će uzroci smrti pevačice biti potvrđeni za osam nedelja. Policija je saopštila da nije pokrenuta nikakva krivična istraga, ali je losanđeleski sudski istražitelj izjavio da su u njenoj hotelskoj sobi pronađeni lekovi izdati na recept.

Povezana vest:  Kadebostany postavljaja nove trendove u Amerikani

Upitan da li je moguće da su ti lekovi izazvali smrt Vitni Hjuston, portparol losanđeleske policije je rekao da „ne želi da podstiče spekulacije ili glasine koje trenutno kruže“. Vitni Hjuston (48) karijeru je počela u crkvenom horu i brzo postala jedna od najcenjenijih umetnica generacije. Osvojila je šest Gremija i više od 400 drugih nagrada u svojoj 25-godišnjoj karijeri, a glumila je i u blokbasteru „Telohranitej“. Ostala je poznata po singlu iz 1992. „I Will Always Love You“.

Povezana vest:  Džastin Biber obojio kosu!

Njen uspeh bio je kasnijih godina skrajnut zbog problema sa drogom i alkoholom, o čemu je otvoreno i govorila na televiziji.