50Cent_Solo

50 Cent pričao o svom detinjstvu, životu u bandi i tome kako je krčio svoj put u muzičkoj industriji

U petak, 17. februara u 19:40, u okviru emisije Behind the Music svoju životnu priču sa publikom će podeliti američki reper Curtis Jackson III, poznatiji kao 50 Cent. On će pričati o svom burnom detinjstvu, životu u bandi, sukobima sa zakonom i mnogobrojnim opasnim momcima brzim na pištoljima, kao i o rešenosti da iz korena promeni život i ostvari svoj san u muzičkoj industriji…

Povezana vest:  "Letu Štuke" unplugged uživo za publiku iz celog sveta

Pravim imenom Curtis James Jackson III, rođen je u južnom delu njujorškog kvarta Queens. Odrasao je bez oca, a majka mu je ubijena kada je imao sedam godina. Od tada je živeo sa bakom i dedom. Životni san mu je bio da se bavi boksom, ali od dvanaeste godine počinje da diluje kokain. Prvi put je uhvaćen s petnaest godina kada je policija kod njega našla vatreno oružje i drogu. U junu 1994. je ponovno uhapšen zbog posjedovanja heroina, kokaina i oružja. Bio je osuđen na devet godina zatvorske kazne, ali je odradio 6 mesci. Ime „50 Cent“ uzeo je od Kelvin Martina, brooklynskog pljačkaša iz 80-tih.
Ostatk priče pogledajte u emisiji Behind The Music, u kojoj pored 50 Centa govore njegova baba i ujna sa kojima je proveo detinjstvo, Eminem kao i članovi G-Unita.

Povezana vest:  Vlada Divljan za 8. mart u Domu sindikata