share_2
SHARE KONFERNCIJA 2
Predavanja uticajnih sajber aktivista dostupna na Internetu

Ućenje uz pomoć multimedijalnih sadržaja postaje sve popularniji način informalnog obrazovanja među mladima. Od kad je Sindi Kraford na daljinu ‘zategla’ mišiće žena širom sveta serijalom na VHS kasetama, upravo su video materijali, i to najčešće snimljenih predavanja eksperata iz raznih oblasti postali dominantan i nepresušan izvor znanja.
Predavači prošlogodišnje SHARE konferencije u beogradskom Domu Omladine su svojim nastupima ostavili snažan utisak na publiku deleći znanje, iskustva i nove ideje iz oblasti društvenog aktivizma, novih medija i naprednih tehnologija. Zašto niču revolucije u svetu, zašto se zovu fejsbuk ili tviter revolucije, zašto i kako privući pažnju političara i medija, kako uticati na njih, kako promeniti zakon i osnovati partiju, ili čak religiju, kako mapirati krizu i sačuvati živote pomoću mobilnog telefona, kako organizovati flash-mob akciju u centru grada, zašto informacija postaje najvredniji resurs u dvadeset prvom veku i kakva je veza političkog razvoja balkana sa Internetom?
Mnogo je pitanja poput ovih nekoliko na koja su odgovorili bezmalo najuticajniji sajber aktivisti današnjice, zabeleženi objektivom kamere na snimcima koji su od danas dostupni na adresi www.shareconference.net/predavanja, potpuno besplatno.
Druga po redu SHARE konferencija održaće se od 26. do 28. aprila na nekoliko odabranih lokacija u Beogradu.

Povezana vest:  Džordž Klinton tuži Blek Ajd Piz