multienticka_atrakcija 

Multietnička atrakcija predgrupa a koncertu legendarnih Partibrejkersa
 
Alternativni dvojac Multietnička atrakcija biće predgrupa na koncertu legendarnih Partibrejkersa, koji 3. marta u beogradskoj Hali sportova proslavljaju 30 godina postojanja, uz podršku Jelen piva. Za bubnjara i pevača Osmana Ahmeda i basistu Demira Ahmetovića „nastup ispred Partibrejkersa je stvarno velika čast“.
-Sigurno možemo da pružimo energetski, vizuelni i naravno muzički doprinos, i da na najbolji način zagrejemo atmosferu pred koncert Partibrejkersa i proslavu njihovih jubilarnih 30 godina, a da poverenje koje su nam lično ukazali ispunimo kako valja i naravno sa uživanjem – ističe Ahmed.
Multietnička atrakcija je bila „Najbolji novi bend 2008.“ u izboru kritičara internet časopisa Popboks, osvaja prvo mesto na „Art & Music“ festivalu neafirmisanih izvođača u Puli 2009. godine, a prvi album „Multietnička atrakcija“ (2010), sa koga se izdvaja spot „Minijaturna građevina“, pojavljuje se na CD-u u okviru uticajne edicije „Nova srpska scena“.
O značaju Partibrejkersa za Multietničku atrakciju, Ahmed kaže:
-Naravno da su, uz još neke bendove, Partibrejkersi zaslužni za naše muzičko odrastanje i kreiranje nekih smernica i našeg samog muzičkog ukusa, koji danas svesno iznosimo u nekom našem obliku i želimo da ga na što bolji način prezentujemo.
Nastupi dvojca iz Beograda, koji svoj izraz opisuje kao „progresivni rokenrol“, uvek su drugačiji, nose neki svoj pečat podstaknut emocijom koja vlada i provlači se  u tom trenutku, a izuzetak neće biti ni Hala sportova 3. marta.
„Ovaj događaj nas je inspirisao da damo sve od sebe. Tako da očekujemo vrlo živ, energičan i pre svega muzički zabavan nastup Atrakcije. Poverenje koje su nam ukazali Partibrejkers daje nam jednu veliku potvrdu nekog našeg zalaganja, pa tako i taj nastup sigurno će nam dati novu energiju za dalji rad i još čvršću veru u ideju koju želimo da izguramo do kraja i dostignemo željeni cilj“, kaže Ahmed.
Uporedo sa koncertnim aktivnostima Multietnička atrakcija radi na drugom albumu, koji se privodi kraju i trebalo bi da se pojavi do leta 2012. godine.
„Koliko će biti blizak prvencu? Hoće što se tiče energije  i nekog našeg sada već prepoznatljivog zvuka uz poigravanje i eksperimentisanje raznim muzičkim formama,a u svemu tome nesebično će nam pomoći i neki gosti koji će sve to učiniti zanimljivijim tako da verujem da ćemo otići bar mali korak dalje u usavršavanju našeg muzičkog stvaralaštva“.

 

Povezana vest:  Sheck Wes, Metronomy, Marky Ramone i još 25 žestokih bendova upravo objavljeni za EXIT 2.0!