buzzcocks

BUZZCOCKS NA LONG NIGHT FESTIVALU!
 
Legendarni britanski pank sastav Buzzcocks, poznat po klasicima „Ever Fallen in Love“, „Promises“ ili „What Do I Get?“, nastupiće kao jedan od nosilaca drugog Long Night festivala, kog organizuje koncertna agencija Long Play, u subotu 24. marta u Domu omladine Beograda.
Pioniri panka iz Mančestera, koji su uz Ramones, Sex Pistols, Clash i Damned učestvovali u definisanju žanra svojim britkim zujećim gitarama, romantičarskim stihovima i osobenim smislom za pop melodiju, dolaze u Srbiju u pravom trenutku da uživo predstave poslednji album „A Different Compilation“ (2011) sa iznova snimljene 24 pesme koje su ih proslavile u prethodnih 35 godina!
„Naše prvobitne ploče danas zvuče kao demo snimci. Ove nove verzije, brušene godinama na putu, pokazuju te pesme kakve treba danas da budu. Onakve kakve znamo da ih publika želi čuti“, objašnjava pevač i gitarista Pit Šeli (Pete Shelley) šta publiku očekuje na albumu – i naravno na beogradskom koncertu.
A to znači da posetiocima Long Night-a 24. marta u DOB-u stiže baraž proverenih pop-pank klasika poput „I Don’t Mind“, „Autonomy“, „Noise Annoys“, „Love You More“, „Harmony In My Head“, „Why Can’t I Touch It?“, „You Say You Don’t Love“, „Whatever Happend To“… Jednostavno rečeno, bez Buzzcocksa nikad ne bi bilo Green Day-a.
Buzzcocks su se već dokazali pred srpskom publikom – prvi put 2006. godine napunili su veliku salu DOB-a, a usledio je 2009. sjajan nastup na Exit-u.
Ulaznice za Long Night festival od danas su u prodaji po početnoj, promotivnoj ceni od samo 1.200 dinara na blagajni DOB-a, i preko mreža Eventim i Card Service.
Drugi Long Night biće održan na tri bine, odnosno u tri dvorane (velika, „Amerikana“ i klub) Doma
omladine Beograda uz nastupe najmanje 12 izvođača iz Srbije, regiona i inostranstva, čija će imena biti obelodanjena u narednim danima i nedeljama.
Pre Buzzcocks, kao prvi izvođač Long Nighta najavljen je Damir Urban, jedan od najznačajnijih i najosobenijih hrvatskih rok muzičara u poslednjih dvadesetak godina, koji iza sebe ima hitove kao što su „Astronaut“, „Nebo“, „Black Tatoo“, „Odlučio sam da te volim“, „Mala truba“, „Mjesto za mene“, „Magnet“…

 

Povezana vest:  Album Suzan Bojl najprodavaniji 2009. u Velikoj Britaniji