01_bs_arena_press_foto_glavna 

Beogradski sindikat 28. aprila u Beogradskoj areni
 
Grupa „Beogradski sindikat“ održaće 28. aprila koncert u Beogradskoj areni, a ulaznice, po „društveno prihvatljivim“ cenama od 1.200 (parter) i 1.500 dinara (tribine), od danas su u prodaji, najavljeno je na konferenciji za novinare.
Boško Ćirković Škabo je rekao da, od objavljivanja poslednjeg, trećeg, albuma pod nazivom „Diskretni heroji“ (2010), koji je sa njihovog zvaničnog sajta besplatno preuzelo više od milion ljudi, nisu imali mnogo prilika za nastup.
-Više se bavimo društvenim aktivizmom nego muzikom, pa uprkos velikom interesovanju publike, nismo imali priliku da nastupamo. Zato smo odlučili da publici, koju smatramo svojim prijateljima, i sebi priredimo koncert u Beogradskoj arena – istakao je Ćirković.
On je rekao da se Beogradska arena nametnula kao adekvatan prostor zbog njihove želje da održe tehnički zahtevniji i veći koncert.
Ćirković je objasnio da će koncert izgledati kao i svaki njihov dosadašnji nastup, samo što će biti tehnički na jednom višem nivou, u skladu sa prostorom, imaće definisaniji koncept, muzika će biti dopunjena „zanimljivim elementima“ i imaće goste, ali ništa vise od toga nije želeo da otkrije.
Aleksandar Protić je, konstatujući da se „Beogradski sindikat“ ne može svesti samo na muzički bend, rekao da će tako i njihov koncert u Beogradskoj areni svojim konceptom i idejom imati određenu poruku.
-Želimo da privučemo publiku iz cele Srbije i regiona i okupimo sve one koji su nas zvali putem društvenih mreža ili ubeđivali vlasnike lokala da organizuju naš concert – istakao je Škabo i najavio da će koncert trajati dugo i da će biti podeljen u dva segmenta.
Direktor producentske kuće „Mjuzik star prodakšn“, koja organizuje koncert, Dejan Maksimović rekao je da će markentiška kampanja biti pokrenuta i u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Makedoniji, kao i da će pokušati da organizuju i grupne dolaske na koncert iz gradova širom Srbije.
Bend postoji već 13 godina, objavili su tri albuma – „Bs s st…Tišinčina!“ (2001), „Svi zajedno“ (2005) i „Diskretni heroji“ (2010).
Imaju izdavačku kuću „Prohibicija“, a od februara prošle godine učestvuju na tribinama o međusobnom uticaju sistema vrednosti i popularne kulture, koje se održavaju na fakultetima i u srednjim školama.

 

Povezana vest:  Madonnina bivša menadžerka pronađena mrtva