Parni valjak - Decembar 2011

Parni valjak zakazao i četvrti koncert

 

Zagrebačka grupa „Parni valjak“ rasprodala je tri uzastopna i potvrdila četvrti koncert, 11. marta, u Sava centru, saopštio je danas organizator. Prva dva koncerta, zakazana za 8. i 9. mart, rasprodata su za dve nedelje, uprkos hladnom vremenu, dok su ulaznice za treći uzastopni nastup 10. marta u Sava centru, prodate za samo dva dana.

Povezana vest:  Džej Lo prodaje mobilne telefone

Ulaznice, po cenama koje se kreću od 2.050 do 3.100 dinara, prodaju se na blagajni Sava centra i svim prodajnim mestima Eventima, a na svakoj se nalazi jedinstveni bar kod za preuzimanje novog albuma „Parnog valjka“ – „Stvarno nestvarno“ sa Interneta. „Parni valjak“ intenzivno priprema zahtevne akustične koncerte, drugačije od onih koje su ljubitelji ovog benda imali priliku da vide.

Povezana vest:  Preslušajte prvi album benda Atomic Shadows

Grupa je poslednji akustični koncert imala pre skoro 20 godina, a DVD izdanje sa tog nastupa pod nazivom „Live In ZeKaeM“ publika i dalje kupuje. Beogradski koncerti biće prilika ne samo da se ponovi deo te atmosfere, već i da se izvedu neke pesme sa poslednjeg albuma, koji je muzička javnost u regionu ocenila kao „povratak izvornom rokenrolu grupe“ koja svira još od 1975.

Povezana vest:  Mumford & Sons i Pharrell Williams predstavili singl „Good People“ na nedelji mode

Publika će imati priliku da čuje i neke melodije koje nisu izvodili uživo 10 i više godina. Svaki koncert trajaće više od dva sata, a neke od najenergičnijih pesama „Parni valjak“ će izvesti u pratnji gudačke i duvačke sekcije, uz vokale Tine Kresnik i Akija Rahimovskog.