Guns-N-Roses-original

EXIT 2012

Guns N’ Roses dolaze na novosadski Exit

 

Svetski poznati kalifornijski odmetnici, bend koji je tokom čitave svoje karijere živeo krilaticu „seks, droga i rokenrol“ i otpadnički heroji prethodnih nekoliko generacija, Guns N’ Roses, nastupiće ovog leta na glavnoj bini Exit festivala. Od svog debi albuma Appetite For Destruction iz 1987, sve do poslednjeg, Chinese Democracy, iz 2008. godine, Gansi su bili misionari rokerskog shvatanja slobode, koje predvodi enfant terrible i ikona rokenrol kulture, Axl Rose.

Povezana vest:  44.000 na tvrđavi za najposećeniji četvrtak na Exitu!

Guns N’ Roses su svetsku popularnost stekli osamdesetih i početkom devedesetih godina svojom muzikom koja je mešavina hard roka, bluz roka, hevi metala i glem metala, ali i spektakularnim koncertima, skandalima i tučama. Malo ko nije odrastao uz rok himne poput  Sweet Child Of Mine, November Rain, Paradise City, Knockin’ on Heaven’s Door, Don’t Cry ili Welcome to The Jungle.

Povezana vest:  Dženifer Lopez ponovo sarađuje s Pitbulom, a u spot grli dečka Kaspera

U aprilu 2012. Guns N’ Roses biće primljeni u Rokenrol hol slavnih, ispisujući tako najžnacajnije stranice svetske rok baštine.

Guns N’ Roses su u intervjuu za NME u januaru ove godine najavili da im je sedmi po redu studijski album prioritet, kao i da imaju tonu novog materijala, tako da na Exitu možemo očekivati premijerno izvođenje novih hitova. Svi prethodni albumi Gansa prodati se u više miliona primeraka, dostižući platinaste tiraže i sjajne uspehe na top listama širom sveta.

Povezana vest:  Saša Kovačević pevao u punom Magacinu