lady-gaga-vma-2010

Lejdi Gaga posetila Harvard

 

Pop pevačica Lejdi Gaga, u pratnji poznatih prijatelja i svoje majke Sintije Germanote, posetila je američki univerzitet Harvard u Kembridžu kod Bostona, kako bi pokrenula svoju novu fondaciju “Born This Way“, koja ima za cilj da pomaže mladima da steknu samopouzdanje, odupru se zlostavljanju i ostvare karijeru, prenose danas agencije.

Povezana vest:  Samoubistvo pevača grupe Ou Est Le Swimming Pool na rok festivalu u Belgiji

Pevačica je zvanično osnovala ovu fondaciju, koja nosi naziv po njenom albumu i hitu 2011. godine, a predsednica fondacije biće njena majka Sintija Germanota. Voditeljka Opra Vinfri, spiritualni vođa Dipak Čopra i američka ministarka zdravlja Ketlin Sibilijus bili su u sinoć u društvu pevačice koja je govorila o fondaciji.

Pre govora, Lejdi Gaga je učestvovala na samitu mladih koji su govorili o visokim školarinama i o svojim iskustvima sa nasiljem i njihovim naporima da to spreče. Pevačica je u intervjuu za AP rekla da fondacija ima za cilj da osposobi mlade ljude i da ih inspiriše da budu hrabri i da je njena poruka da studenti treba da stvore više ljubavi u svojoj sredini, u svojim školama i u svetu.

Povezana vest:  Vodič za turiste koji dolaze u Srbiju tokom EXIT festivala

Lejdi Gaga je u govoru pred više od 1.100 studenata iz nekoliko saveznih država i sa nekoliko fakulteta pozvala mlade da se „suprotstave surovosti“.