Direktor_Nisvilla_Ivan_Blagojevic_i_direktor_PREGLEDA_Dusan_Jugovic 

Nišvillu nagrada “Najbolje iz Srbije”
 
Nišville jazz festival dobitnik je nagrade za najbolji lokalni brend u tradicionalnoj akciji izbora najboljih robnih marki “Najbolje iz Srbije” za 2011. godinu.
Nagrade su uručene u sredu, 29. februara u svečanoj sali Privrednoj komori Srbije koja je jedan od organizatora akcije zajedno sa Ministarstvom  poljoprivrede i trgovine Srbije i dnevnim ekonomskim listom „Pregled“.
Direktor Nišvilla Ivan Blagojević rekao je, primajući nagradu, da je festival prešao trnovit put od lokalnog do nacionalnog brenda i da mu je drago ukoliko je Nišville doprineo svetloj slici evropske Srbije u predvečerje dobijanja statusa kanditata. On se zahvalio  organizatorima “u ime svih onih mazohista koji se bave u džezom u ovom istorijskom trenutku – i to još na jugu Srbije”.
Nagrade su dodeljenu u 20 kategorija. Za najbolji lični brend u funkciji promocije Srbije prglašen je Novak Đoković, a među nagrađenima su i „Karneks“, „Eurokrem“ Svis lajn, „Nektar“, „Jelen pivo“ „Maksima“, „Marisol“, „Merkator S“, „Mona“, Institut za veterinarstvo iz Novog Sada, DIS , Specijalna bolnica za rehabilitaciju Ribarska banja, “Nutriko” Vranje, Slobodna zona Pirot.
U konkurenciji je ove godine bilo 150 preduzeća koja su ocenjivana po evropskim metodama, odnosno finansijskim rezultatima, mišljenju potrošača, istraživanju javnog mnjenja.
Na dodeli nagrada, ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović istakao je da su svi dobitnici uspeli da u teškoj godini, „naprave dobre stvari“ i pokažu da je uz dobru organizaciju, planiranje i ulaganje energije moguće prebroditi sve prepreke.
On je rekao da brendiranje robe treba da postane manir za one koji posluju u Srbiji dodajući da je to neverovatno važno, jer ko uspe da se pozicionira na takav način, za nekoliko puta povećava cenu svoje robe.
Predsednik PKS Miloš Bugarin podsetio je da ova akcija traje već osam godina, i dobija sve veći značaj, kako kod privrednih subjekata, tako i kod potrošača.

 

Povezana vest:  Džimi Karter osvojio svoj drugi Gremi