thievery_corporation1

THIEVERY CORPORATION “PREUZIMA” MTV
 
Ekskluzivno iz Washingtona, samo za gledaoce regionalnog MTV-ja, članovi benda Thievery Corporation biraju svojih pet omiljenih muzičkih spotova u petak, 2. marta u 20:30
Ekipa regionalnog MTV kanala otputovala je u Washington i pružila priliku članovima benda Thievery Corporation da “preuzmu” MTV i predstave svojih pet omiljenih spotova.
Thievery Corporation predvode Rob Garza i Eric Hilton, a njihov mnogobrojni muzički kolektiv čine raznoliki svetski muzičari koji objedinjuju najrazličitije tradicije i kulture na jedan izrazito savremen način.
Thievery Corporation stvaraju muziku u rodnom Vašingtonu, a od 1996. godine izdaju za sopstvenu izdavačku kuću “ESL Music” za koju objavljuju prve singlove “Shaollin Sattelite” i “2001 Spliff Odyssey”. Veliki proboj na svetsku scenu dolazi sa prvim albumom “Sounds of the Thievery Hi-Fi” koji je definisao žanr koji oni često nazivaju “nadnacionalnim zvukom”.
Tokom poslednje decenije Thievery Corporation kontinuirano razvijaju svoj zvuk i šire uticaj kroz studijske albume “The Mirror Conspiracy”, “The Richest Man In Babylon” i “The Cosmic Game”.
Njihove popularne kompilacije “Babylon Rewound”, “The Outernational Sound” i “Abductions and Reconstructions” redefinisali su pojam savremene svetske muzike i proširili njen uticaj na moderno stvaralaštvo brojnih umetničkih pokreta širom planete.
Thievery Corporation je u junu prošle godine objavio je sedmi studijski album nakon velikog uspeha prethodnika “Radio Retaliation” iz 2008. godine koji je bio nominovan za “Grammy” nagradu. Album “Culture of Feat” članovi benda smatraju svojim najviše međunarodno orijentisanim izdanjem, a istoimeni singl možete besplatno da preuzmete sa MTV sajtova.
Pored atraktivnih koncerata, Thievery Corporation su svetskoj javnosti poznati i po snažnom društvenom angažmanu i antiglobalističkom aktivizmu! Oni su jedni od najsnažnijih ambasadora Svetskog programa za hranu pri Ujedinjenim nacijama, uz čiju su pomoć uspeli da isprovociraju svesno razmišljanje svojih današnjih, veoma brojih sledbenika.
Pogledajte koje su spotove samo za gledaoce MTV-ja odabrali Rob Garza i Eric Hilton iz Thievery Corporation-a u petak, 2. marta u 20:30!

 

Povezana vest:  Za koncert Metalike u maju, već prodato 6.500 ulaznica!