Beogradski fadisti na sceni UK Vuk Karadžić” u Beogradu 8. marta

Maja_Volk_i_Bojan_Knezevic,_Beogradski_fadistiJoš jedan koncert “Beogradskih fadista”, prvog fado ansambla na ovim prostorima i jednog od retkih van portugalskog govornog područja – 8. marta u 20 časova, u velikoj dvorani UK “Vuk Karadžić” u Beogradu.
Prvi i veoma uspešan nastup Beogradskih fadista održan je u decembru prošle godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Novi koncert najavljen je za 8. mart, a očekuju se još tri u aprilu, maju i junu, kao i nastupi van Beograda. 
Beogradske fadiste okupila je Maja Volk, dramaturg, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u Banjaluci i master studijama u Novom Sadu, ali i dugogodišnji muzičar i zaljubljenik u fado muziku. 
-Fado pevam već deset godina, sama sa gitarom. Bojan Knežević, sa kojim već dugo nastupam kao duo gitara i vokala, pridružio mi se u ovom žanru. Onda se pojavio i mladi Nemanja Sekiz, sa portugalskom gitarom i željom da peva fado, i tako sam dobila ideju da okupim Beogradske fadiste – rekla je Maja Volk. 
fado_gitara-1Na koncertu 8. marta nastupiće osam muzičara, od kojih četiri izuzetna vokala – uz Maju Volk i Bojana Kneževića koji, takođe, sviraju i gitare, i Nemanju Sekiza, nastupiće kao gošća i pevačica Anastasja. 
Uz njih, tu su Ivica Stjepanović na kontrabasu, Maja Klisinski koja je u fado čarobno uvela kahon i udaraljke i Dejan Savić na perkusijama. 
Pored bogatih glasova i melodija, nastupu će posebnu draž dati i izvođenje Jovice Šošića na jedinoj originalnoj portugalskoj gitari kod nas.
Program Beogradskih fadista obuhvata neke od najpoznatijih fado kompozicija nastalih od 19. veka do danas, pesme će pratiti i zanimljiva priča o njima i šarmu ove muzike koja kod nas ima mnogo poklonika, a u atmosferu Lisabona vizuelno ćemo otploviti i uz pomoć mlade novosadske balerine Nataše Bogdanović. 
Koncert u martu je rasporodat, ali se na blagajni UK ‘Vuk Karadžić’ mogu nabaviti karte za koncert u aprilu koji će se održati 7. aprila.

Povezana vest:  Di-džej Roger Sanchez na otvaranju Belgrade Beer Festa