Divljan u ponedeljak u Domu sindikata

vlada-divljanVlada Divljan i njegova Nevladina organizacija održaće u ponedeljak (20:30) osmomartovski koncert u Domu sindikata u Beogradu, za koji ulaznica ima još malo i za 1.000, 1.200 i 1.500 dinara mogu se kupiti na blagajnama Doma sindikata i Doma omladine.
-Biće sigurno stvari koje nismo prošle godine svirali, a možda i nekih novina…Trudićemo se da napravimo nešto potpuno novo u odnosu na prošlu godinu. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo ponovo svirati Beograđankama. Obožavanje lepšeg pola bi za nas muškarce trebalo da bude obaveza svaki dan. Međutim, nije loše ni ovako bar za 8. mart pokloniti svu svoju pažnju ženama – kaže Divljan.
Dodatan razlog zašto treba doći na Divljanov koncert je činjenica da je ovo za sada jedini njegov planirani koncert u Beogradu u godini kada se navršava tri decenije novog talasa i nastanka Idola. Bend ustoličen kao jedna od najvažnijih pojava jugoslovenske i srpske pop muzike zvanično je nastao na prvoj probi 1. marta 1980. godine u Beogradu.
-Možda sad na koncertu u Domu sindikata izvedemo neke od prvih pesama koje su snimili Idoli kao ‘Pomoć, pomoć’? Videćemo – rekao je slavljenik Divljan.
Glavna autorska snaga kultnih Idola, koji stoji iza klasika „Malena“, „Nebeska tema“, „Ona to zna“, „Ljubavi“, „Dok dobuje kiša“, „Rusija“ ili „Sve laži sveta“, prošle godine održao je svoj prvi koncert za Dan žena u prepunoj dvorani Doma omladine Beograda.
Da bi se uspešno započeta tradicija nastavila podjednako spektakularno i u novoj deceniji, bilo je potrebno da Divljan i NVO promene prostor i drugi osmomartovski koncert prirede u većoj i svečanijoj dvorani Doma sindikata. 
-Čak mi je u ono doba ta ideja 8. marta bila simpatična, kad je takve koncerte radio Dragan Stojnić, a danas definitno jer Dan žena nešto potpuno drugačije nego ranije. Poprimio je taj neki retro momenat. Nekad je to bio poluobavezni praznik, a danas je sve to još dosta opuštenije – smatra Divljan.
Uz to ne treba zaboraviti da Divljan i NVO smatraju Dan žena za svoju krsnu slavu!
-Mi smo stari borci za ženska prava. Da smo par vekova ranije rođeni sigurno bi bili vitezovi koji bi se borili, ako ne na konju ono na magarcu, za žensku čast. Kad pogledaš (članove Nevladine organizacije) Zdenka Kolara i Borisa Bunjca vidiš da su to ženoljupci u onom pravom smislu – smeje se Divljan.

Povezana vest:  SVI NA POD NA JAMIROQUAIU!