shakira-blue-dress-ocean

Šakira: Fudbaleri su poput vojnika, zato podržavam Pikea
 
Slavna kolumbijska pevačica Šakira, devojka Barseloninog fudbalera Žerarda Pikea, dala je intervju za web-stranicu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) u kojem je govorila o svojem doživljaju najpopularnijeg sporta.
Šakira je i pre veze s Pikeom bila vezana uz fudbal kroz razne humanitarne kampanje. Nastupala je i na svetskim prvenstvima 2006. i 2010., a bila je i izvođačica službene himne južnoafričkog Mundijala pre dve godine.
-Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi mi je donelo toliko toga, i na ličnom i na profesionalnom nivou.Tamo sam shvatila koliku važnost i uticaj fdubal ima na živote milijardi ljudi, na snove dece i mladih. A sada je fudbal centralna stvar i u mojoj kući, haha. Imam osećaj da me prati svuda i da mu ne mogu pobeći – rekla je Šakira.
Iako je fudbal izuzetno popularan i u Kolumbiji, u njenoj rodnoj kući i nije bilo tako.
-Moja braća jesu ljubitelji fudbala, ali otac nikad nije bio. Ali, naravno sada kada mu kćer izlazi s fudbalerom, zainteresovao se. Mislim da je čak naučio i što je ofsajd. Tata je uvek više voleo knjigu, ali niko ne može pobeći od fudbala. Kad ga počneš pratiti, shvatiš da nije bitna samo fizička komponenta, trčanje za loptom. To je strategijski sport koji zahteva puno inteligencije.
A na pitanje koliko je teško biti u vezi s fudbalerom s obzirom na silne treninge, utakmice i putovanja, Šakira se našalila:
-Nije lako biti u vezi ni s pevačicom! Shvatam koliko je fudbal teška profesija, zahteva puno posvećenosti, predanosti, discipline i timskog rada, što je znatno drugačije od moga posla. Ja ne moram odgovarati nikome osim sebi, ali fudbaler je poput vojnika i ima ogromnu odgovornost na i izvan terena. Zato moram to prihvatiti i podržati Žerarda kad god treba.

 

Povezana vest:  NOVI ALBUM BENDA „DBAU" U IZDANJU „SLUŠAJ NAJGLASNIJE"