Parni valjak

Večeras prvi od pet koncerata „Parnog valjka“
 
Grupa „Parni valjak“ održaće večeras u Sava centru prvi od pet u nizu akustičnih koncerata.
Pored nekoliko noviteta sa albuma, koji će publika moći da preuzme na sajtu benda uz bar-kod sa svoje ulaznice, „Parni valjak“ će svirati pesme iz svih perioda, uz, kako je najavljeno, neka iznenađenja na repertoaru.
Koncerti se neće razlikovati kad je u pitanju kvalitet produkcije na kojoj „Parni valjak“ insistira, ali su moguće manje izmene u repertoaru.
Jedan od najznačajnijih trenutaka u skoro 40 godina dugoj istoriji „Parnog valjka“ je koncert u Zagrebačkom kazalištu mladih, popularno nazvanom „ZeKaeM“.
Bend, koji je poznat po nastupima na velikim binama uz glasno ozvučenje, snažne gitarske rifove, 1995. se odlučio za koncert „bez struje“ po uzoru na tada veoma popularni televizijski serijal „MTV Unplugged“, u kome bendovi nastupaju bez elektronskih uređaja.
Posle šest velikih koncerata u Srbiji, od kojih je poslednji bio u Kragujevcu 14. februara, bend je izrazio želju da se u Beograd vrati sa potpuno drugačijim koncertima u intimnijem prostoru i repertoarom pesama koje „bolje zvuče bez struje“.
Pošto su ulaznice za prvobitno zakazana dva koncerta, 8. i 9. marta, rasprodate, „Parni valjak“ je odlučio da nastupi i 10, 11. i 12. marta.

 

Povezana vest:  Pojačava se Sea Dance festival! Stiže hitmejker DJ Topic!