milan_topalovicMilan Topalović apsolutni pobednik 3. Aksal Grand festivala

Tri dana je trajalo opštenarodno veselje u studiju na Košutnjaku. Skupe toalete, dobri glasovi, zanimljive pesme – sve to je obeležilo 3. Aksal Grand festival, a svakako najvažnija vest je da je Milan Topalović svojim trijumfom još jednom svima dokazao da se nije slučajno našao u finalu Zvezda granda 2009. godine. 
Mialn Topalović Topalko koji je pevao pesmu “Zavet” je posle glasanja stručnog žirija koga je činilo 17 raznih grupa muzičara, tekstopisaca, novinara, kompozitora imao “samo” 6 glasova. 
Po glasovima žirija prvo mesto sa 12 poena je pripalo Saši Matiću sa pesmom “Nije ljubav trag na hartiji” i nagrada od 15.000 evra. Na drugo mesto žiri je smestio Zoricu Brunclik (10 glasova) koja je pevala pesmu “Moja zakletva” i zaslužila da ponese kući ček na 10.000 evra. Treće mesto po glasovima žirija i 5.000 evra pripalo je Tanji Savić (8 glasova) sa pesmom “Incident”.
A onda je na red došlo da se tom broju glasova dodaju glasovi publike. Po rečima PR Comtrade grupe Tatjane Ferendino u finalnoj večeri pristiglo je 95.716 glasova. Već posle prvih saopštenih glasova publike bilo je jasno da će se situacija na tabeli promeniti i to drastično, jer je publika očigledno imala neke druge favorite i kriterijume kada je birala kome će dati svoje glasove. 
A publika je svoje glasove uglavnom dala mlađim pevačima koji su ponikli u takmičenju Zvezde granda, a najveći broj glasova dobio je pobednik Farme i finalista Zvezda granda Milan Topalović Topalko. Njemu je pripala prva nagrada publike i novčani iznos od 15.000 evra, ali i statua Grand pri 3. Axal Grand festivala. Drugo mesto publike i novčana nagrada od 10.000 evra pripala je Darku Laziću sa pesmom “Čemu ovo sve”, a treće mesto I 5.000 evra osvojio je Dušan Svilar sa numerom “Dunavski testament”.
FOTOGRAFIJE SA 3. AXAL GRAND FESTIVALA MOŽETE POGLEDATI OVDE!

Povezana vest:  Veliki koncert Brkova 3. novembra u Hali sportova