The_Chweger_01
MTV PREMIJERA: THE CHWEGER – “MON GARCON”

Nova MTV-jeva Premijera donosi u ponedeljak, 19. marta u 20 časova, spot pulskog sastava The Chweger za pesmu “Mon Garcon”.
Nakon 5 godina na muzičku scenu se vraća sastav The Chweger sa novom  pesmom na francuskom  jeziku, singlom „Mon Garcon“. To je ujedno i najava novog albuma koji će izaći u septembru u izdanju Aquarius Recordsa. Spot za „Mon Garcon“ režirao je priznati snimatelj Goran Legović.
Nakon veoma hvaljenog prvenca iz 2007. stiže novi album grupe The Chweger pod nazivom „Mir“. Snimljen je u sastavu Dejan Pavlinović, Mauro Maretić, Alen Rosanda, Zoran Angeleski, Maja Griparić, uz gostovanje bubnjara Tončija Pavlinovića (Dogma), basiste Davora Milovana Bilija (Gustafi, Nola…) i članova grupe Rondo Histriae.
Sećate li se gitarskog rifa sa soundtracka Ennija Morriconea („Dobar, loš, zao“) i onog antologijskog zvižduka u špageti-vesternima Sergia Leonea („Za šaku dolara“, „Za dolar više“, „Bilo jednom na Divljem zapadu“…)? Taj rif i zvižduk pripadaju legendarnom Talijanu Alessandru Alessandroniju, multiinstrumentalisti, pevaču i zviždaču, a taj gospodin svojim zviždanjem gostuje na pesmi „Fućkam/The Whistler“ s novog albuma The Chwegera.
Produkciju i za ovaj album potpisuje renomirani i višestruko nagrađivani glazbeni producent Edi Cukerić (Goribor, Hladno pivo, Gustafi, The Bambi Molesters, Darko Rundek, Nola, Dogma…), a sve je snimljeno u pulskom studiju Partyzan s ton majstorom Ivom Lorencinom. Album je u Londonu masterizovao Streaky Gee iz Streaky Masteringa (Moby, Death In Vegas, Groove Armada, Depeche Mode, Kasabian, Fatboy Slim, Snow Patrol).                                                                                                               
Pored prepoznatljivog izražaja, novi materijal The Chwegera donosi određenu promjenu zvuka u odnosu na prvi album, tj. puno elektronike – ritam mašina, sekvencera i sintesajzera, a svirao se i iPhone!

Povezana vest:  Nouvelle Vague gosti MTV Expressa