Todo-Mundo-2012-Plakat

„TODO MUNDO“ DOLAZI U BEOGRAD
 
Beograd se priključuje velikoj grupi gradova koji imaju svoj world music festival, a za strane muzičare je ovo prilika da upoznaju Beograd i osete njegovo gostoprimstvo. Muzičari iz grupe Tinariwen se sećaju Beograda, u kojem su gostovali pre nego što su stekli svetsku slavu, a za Talabarte je to prilika, kako kažu „da probaju kulinarske specijalitete, o kojima su toliko čuli“.
Festival, sve popularnije, svetske muzike „Todo Mundo“, koji će biti održan u Domu omladine 22. i 23. marta, pružiće priliku da publika nakon 7 godina ponovo čuje malijski sastav Tinariwen, koji je pre mesec dana dobio Gremi nagradu, španski trio Talabarte, zatim Konono No. 1 iz Konga, kao i domaće muzičare: beogradsku grupu Naked, kao i svetsku premijeru – nastup Svetlane Spajić sa Bokanom Stankovićem.
I Konono No. 1, kojima je ovo prvi nastup u ovim krajevima i Tinariwen, koji stižu sa Azijske turneje, tokom koje su svirali na WOMAD festivalima u Australiji i Novom Zelandu, su svoje evropske turneje prilagodili terminu beogradskog festivala.
Ima li bolje prilike da proslavite početak proleća?
Organizacija: Dom omladine Beograda u saradnji sa Francuskim institutom, Long Play i Ring Ring
Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 1000 din za 22.03. i 500 din za 23.03. Cena ulaznica za obe festivalske večeri: 1300 din. Cena ulaznice za koncert Naked: 100 din.
22.03. u 20:30h TALABARTE & TINARIWEN//23.03. u 21h SVETLANA SPAJIĆ i BOKAN STANKOVIĆ & KONONO No. 1 + 23.03. u 23:30h NAKED

 

Povezana vest:  Britanska muzička zvezda Jessie Ware dolazi na EuroPride u Beogradu