mdna

Madonna – „MDNA“ od danas u Srbiji!
 
Madonna i Live Nation su još u januaru ove godine potvrdili glasine o ugovoru sa etiketom Interscope Records za upravo objavljeni album “MDNA”. U isto vreme, zvanično je objavljeno da će na ovoj etiketi koja je pod okriljem Universal Music Group, kraljica popa izdati i svoja sledeća dva albuma.
Za preko čak tri decenije muzičke karijere, Madonna je prodala preko 300 miliona albuma, rekorderka je kao najuspešniji solo izvođač i izvođač sa najposećenijim turnejama, dobitnica je čak devet prestižnih Grammy nagrada. Njeno prethodno izdanje “Hard Candy“ debitovalo je na poziciji #1 u čak 27 zemalja! “Masterpiece”, singl iz Madonninog rediteljskog debia „W.E.“, osvojio je Zlatni Globus.
Svega tri dana pre svog nastupa na poluvremenu američkog Super Bowla, Madonna je fanovima širom sveta otkrila svoju muzičku poslasticu „Give Me All Your Luvin'“ feat. Nicki Minaj & M.I.A. Iza ovog singla stoje Madonna, Martin Solveig, Nicki Minaj i M.I.A, a video inspirisan američkim fudbalom i navijačicama potpisuje Megaforce. Na spektakularnom Super Bowl nastupu Madonnu su na sceni podržali Nicki Minaj, M.I.A i LMFAO. Kao potvrdu svoje titule pop kraljice, Madonna je na ovom nastupu pevala i svoje vanvremenske hitove „Vogue“, „Music“ i “Open Your Heart”  dok je u pratnji Cee Lo Greena izvela pesmu „Like A Prayer“ i u dimu nestala sa scene!
Album sugestivnog naziva „MDNA“, za koji kritike širom sveta govore da je “Madonnino najuzbudljivije, najkompletnije i najkvalitetnije delo u karijeri”, donosi svež i inovativan pristup pop melodijama koje su postale zaštitni znak njenog zvuka. Album je sniman u Los Angelesu i New Yorku, a Madonni se na ovom izdanju ponovo pridružio čuveni William Orbit („Ray of Light“) koji je zaslužan za pisanje nekolicine pesama i deo produkcije, dok su ostali saradnici Martin Solveig, Mika, The Demolition Crew, Marco ‘Benny’ Benassi, Alessandro ‘Alle’ Benassi i mnogi drugi.
Odmah na otvaranju albuma aktuelni singl “Girl Gone Wild” za koji je nedavno izašao kontraverzni video spot u kome gostuje sastav Kazaky iz Ukrajine, poručuje kako možemo očekivati upravo izlazak te “zveri iz kaveza”. Kompletna lista pesama koja se nalazi na svim verzijama albuma referira upravo na najuspešnije, sjajne trenutke Madonninog pop opusa, ali u svom savremenom izrazu definitivno predstavlja soundtrack 2012. godine.
Na Deluxe izdanju se pored standardnog tracklista nalazi i pet bonus pesama, uključujući i pesme “B-day Song” feat. M.I.A, LMFAO verziju singla “Give Me All Your Luvin’” i dr. U Srbiji će i standardna i deluxe verzija “MDNA”-a sadržati isključivo Explicit verzije pesama.
Madonna pored novog albuma najavljuje i svetsku turneju “Madonna 2012 World Tour”, a listu gradova i više informacija o turneji potražite na mdna.madonna.com

 

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi i singlovi u Velikoj Britaniji