fakir_i_z

„TECHNO THERAPY” ZA 2 DECENIJE POSTOJANJA NOISE DESTRUCTION

Kultni rejv događaj koji se desio u januaru 1994. godine, pod nazivom  „Тechno Therapy“ doživeće svoj rimejk 21. aprila, 18 godina kasnije na istoj lokaciji, u Ledenoj dvorani Spensa u Novom Sadu. Preko tri hiljade ljudi zajedno sa grupom Noise Destruction, koja slavi i dve decenije postojanja, oživeće deo muzičke istorije i napraviti spektakl za pamćenje!
„Тechno Therapy“ obeležio je novu etapu u klupskom životu Novog Sada, koji je potpuno nestao početkom devedesetih. Devastirano društvo, inflacija, razorena muzička scena i zatvaranje svih kultnih mesta u Novom Sadu bile su veliki izazov za prodor plesne muzike i energije nove tehno generacije.
„Тechno Therapy“ je zapamćen kao novi pristup prezentovanja muzičkog i scenskog događaja. Napravljen po uzoru na velike plesne performanse i hepeninge u zapadnom svetu, to je bio prvi i najveći rejv događaj u Srbiji, a brojna publika i tadašnji organizatori grupa Noise Destruction otvorili su put novom muzičkom žanru za ulazak u klubove i medije.  Godinu dana kasnije u Ledenoj dvorani organizovan je i „Rave The City“, novi plesni spektakl koji potvrđuje da Novi Sad postaje prestonica tehno kulture u Srbiji. Otvaraju se specijalizovani klubovi i sajber barovi koji prezentuju muziku budućnosti. Talas dobrih vibracija se širi i stvara nove generacije sledbenika alternativne elektronske muzike.
Moćan zvuk, rasveta i performans koji pored izvođača uključuje posetioce žurki, da svojim plesom i stvaranjem buke upotpune doživljaj pozitivne muzičke histerije doneli su kultni status ovom događaju, a osamnaest godina posle ponoviće se sva nezaboravna dešavanja na sceni Ledene dvorane.
Tako će publika ponovi videti legendarno sečenje peglice na sceni, koju su tada organizatori slučajno pronašli na parkingu i tako zauvek obeležili početak drugačije budućnosti novih generacija u Srbiji.
„Techno Therapy” zajedno sa Noise Destruction organizuje Happynovisad koji već godinama unazad kreira događaje sa željom da utiče na što kvalitetniju kulturnu i zabavnu ponudu u Novom Sadu.
Iako smo bili suviše mladi da bi posetili ovaj događaj, nismo ostali uskraćeni za priče koje su nam pričali naši stariji drugari. Bilo nam je neizmerno žao što nismo bili deo tog možda i najbitnijeg događaja koji je promenio način na koji se danas mladi zabavljaju u Novom
Sadu. Slična emocija kao kad se pojavio Exit festival. Prosto muzika je dobila novo značenje i neke stvari su se pomerile.
Naša želja kao organizacije Happynovisad je da ovakvi događaji ne ostanu samo u pojedinim glavama u vidu lepog sećanja, nego da posluže simbolički kao podsticaj mladima, da kreativnost može pronaći svoj put i da želja i entuzijazam na kraju dana mogu promeniti stvari-izjavio je Rastko Andrić iz organizacije Happynovisad.
Pred publiku će 21. aprila ponovo izaći Noise Destruction, a pridružiće im se The Good Guys, Dee Face i Vladimir Aćić.
Prodaja ulaznica za „Techno Terapy“ počinje u ponedeljak 2. aprila, u Pariskom magazinu, у knjižari Bulevar Books, na blagajni Spensa, kao i putem sajta Gigstix.com. Cena ulaznice u pretprodaji iznosiće 490 dinara, dok će te večeri cena ulaznice biti 790 dinara.

 

Povezana vest:  VELIKO INTERESOVANJE ZA KONCERT ENRIQUEA IGLESIASA U KOMBANK ARENI, 10. MAJA