Rebecca_Ferguson

Rebecca Ferguson MTV PUSH izvođač april 2012
 
Pre skoro dve godine, izuzetno stidljiva i veoma niskog samopouzdanja, samohrana majka dvoje dece prijavila se na audiciju za britansku emisju The X Factor. Niko nije očekivao da će tako povučena, krhka devojka imati jedan od najboljih nastupa ikada u tom šou… Ali, zvezda je rođena! Njeno ime je Rebecca Ferguson i ovog meseca vam je predstavljamo kao MTV Push izvođača!
Nakon što je osvojila drugo mesto na ovom takmičenju, postala je miljenica milionskog auditorijuma, stekla je slavu i ugovor za ploču. Ali, još važnije, osvojila je nešto što novac ne može da kupi. „Sve ovo me je potpuno promenilo kao osobu, sada sam jača. Pevanje mi je nekada bilo samo san, a sada je centar mog sveta.
Da Rebecca više ceni neke druge vrednosti od novca, govore i stihovi numere ‘Nothing’s Real But Love’ – “No money, no house, no car, can beat love”. Priča o pravoj ljubavi se prepliće kroz sve pesme na njenom albumu prvencu, nazvanom „Heaven“. „Unela sam celu dušu u ovaj album. Dosta sam pisala o mojim bivšim vezama i pretpostavila sam da će se mnogi pronaći u tim stihovima.“
Rebecca je odrasla u kataličkoj porodici sa mamom, tri brata i dve sestre, a muzika joj je predstavljala bekstvo u neko lepše i srećnije detinjstvo. Život joj se iz korena promenio sa 17 godina kada je dobila prvo dete Lillie May, a onda i drugo, dve godine kasnije. Ali to je nije zaustavilo u ostvarivanju snova, već ju je još više teralo napred, da se bori za bolji život za sebe i svoju porodicu.
Nepopravljivi perfekcionista, Rebecca, je radila na matreijalu za album svakodnevno mesecima, uz nesebičnu pomoć stručnog tima saradnika među kojima su bili tekstopisaci i producenti Eg White, koji je već sarađivao sa Adele, Jamesom Morrisonom i Duffy,  Fraser T Smith i Claude Kelly, koji je poznat po saradnji sa Britney, Whitney Houston i Jessie J.
Iako je na Rebeccu najveći uticaj imala soul muzika, u njenom iPodu se nalaze raznovrsni izvođači kao što su:  Ben Howard, Ray Charles, Bombay Bicycle Club, Tupac, Sam Cooke, Nina Simone, Stevie Wonder, Florence and The Machine, Beyoncé, Nicki Minaj i, naravno, Adele. Inače, Adele ima samo reči hvale za Rebeccu i pruža joj snažu podršku, a čak je priznala da je neumorno glasala za nju tokom takmičenja. Zamislite samo koliko neko mora da bude dobar pevač da bi toliko oduševio zvezdu kao što je Adele… zapravo, ne morate da zamišljate, dovoljno je da čujete pesmu „Nothing’s Real But Love“ Rebecce Ferguson i da se uverite sami!
MTV Push mladim i perspektivnim muzičarima i grupama pruža maksimalnu podršku kako bi se publika na što bolji način upoznala sa njima i njihovom muzikom. Svakog meseca po jedan odabrani muzičar ili grupa predstavi se MTV publici širom sveta.

 

Povezana vest:  KULTNE SISTER SLEDGE PRVI PUT U HRVATSKOJ!