jessie_j_The_Big_Chill_Festival_2011
Festival „Belgrade Calling“ od 27. do 29. Juna, dolaze Ozi Ozborn, Džesi Džej, Faith No More, Public Enemy…
Novi muzički festival pod nazivom „Belgrade Calling“ biće održan od 27. do 29. juna na Ušću, a među izvođačima su već najavljeni Ozi Ozborn, Jessie J (Džesi Džej), „Faith No More“, „Public Enemy“, „The Sisters of Mercy“, Johhny Rotten (Džoni Roten), najavili su danas na konferenciji za novinare predstavnici „Avalon produkcije“.
„Avalon produkcija“ je odlučila da ranije najavljeni koncert Ozija Ozborna i prijatelja, 28. juna, proširi na trodnevni festival sa impresivnom listom izvođača.
Program prvog dana otvara jedini domaći bend na festivalu „S.A.R.S“, nakon koga će nastupiti jedna od najuticajnijih hip-hop grupa „Public Enemy“.
Posle njihovog koncerta, generalni direktor „Avalon produkcije“ Boban Milošeski, najavio je „bend iznenađenja“, čije ime će objaviti 10 dana uoči festivala.
Sledi Britanac Exampel, koga ove godine očekuju veliki nastupi i britanska turneja po arenama, a zatim zvezda večeri, trenutno među najtraženijim mladim pevačicama, Džesi Džej.
Posle ponoći publiku očekuju zvezde britanske elektronske scene „Orbital“, kojima je ovo prvi koncert na Balkanu i tom prilikom predstaviće novi album.
Program drugog dana festivala već je poznat – osim Ozborna i Sleša koji će kao specijalni gost zajedno sa basistom Gizerom Batlerom i gitaristom Zakom Vajldom odsvirati osam pesama grupe „Black Sabbath“, nastupiće i bendovi „The Cult“, „Paradise Lost“, „Black Label Society“, „Satirikom“ i „Sanatorium“.
Zvezde treće večeri su „Faith No More“ koji će ove godine imati samo pet do šest koncerata i oni nastupaju pre ponoćnog koncerta poznatog sastava „The Sisters od Mercy“, koji umesto di-džejeva zatvaraju festival.
Pre njih najavljeni su „Ugly Kid Joe“ koji se novim albumom vraćaju na scenu, zatim „Horrors“ – prošle godine proglašen za najbolji mladi bend u Britaniji od strane uticajnih muzičkih magazina.
Prvi put u Beograd dolazi Džoni Roten sa „Public Image Ltd“, što je prema rečima rok novinara Aleksandra Žikića, „istorijski događaj za Srbiju“.
Britanski rok bend „The Darkness“ sledeći izlazi na scenu, a pre „Faith No More“.
Ulaznice za drugi dan festivala već su u prodaji, po cenama od 2.990 (Parter 1), 3.990 (Parter 2) i 4.500 dinara (Golden Circle), dok za preostala dva dana prodavaće se od 9. aprila.
Jedinstvena cena ulaznice za prvi dan iznosi 3.490 dinara, a za treći dan 3.990 dinara.
U prodaji će biti i blok ulaznica za 28. i 29. jun po ceni od 5.990 dinara, a komplet za ceo festival koštaće 7.990 dinara. Program svakog dana počinje u 18 časova i najavljena je vrhunska produkcija.
Kapacitet će biti ograničen na 30.000 ljudi, ali organizatori se nadaju da će festival biti održan i sledeće godina i to za 50-60 hiljada ljudi.
Milošeski je rekao da je za ljude u muzici, uprkos „negativnoj kampanji“ devedesetih godina, Beograd bio i ostao centar jugoistočne Evrope, i da je tragedija da, pored svih infrastukturnih uslova, do sada nije imao veliki muzički festival.
Povezana vest:  Supergrass najavili oproštajne koncerte